Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume

 Oana Pantazi
.

Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume. Chiar dacă suntem în post, asta nu înseamnă că trebuie să ne privăm de la mici plăceri culinare. Un preparat cu un gust incredibil sunt chiftelele cu ciuperci și legume. Se prepară imediat și aproape că n-o să simțiți lipsa cărnii!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Urmează o perioadă în care vom face cu toții abuzuri culinare, pentru că, nu-i așa, cine se poate abține de la sarmale, grătar de porc și piftie ori caltaboși? Așadar, până atunci putem să mai limităm puțin consumul de proteine și grăsimi, prin intermediul unor preparate fără carne, cum ar fi chiftelele din legume.

Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume

Să prepari o rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume în locul celor din carne poate fi o adevărată provocare pentru gospodine. Nu este însă imposibil și vă garantăm că acestea vor fi cel puțin la fel de gustoase. Iar asta deoarece ciupercile au proteine, iar gustul lor, potențat de usturoi și de celelalte legume, este extrem de savuros. Iată de ce aveți nevoie pentru a le prepara!

Citește și: Chiftele din năut. Rețetă de post delicioasă

Citește și: Musaca de post cu ciuperci.Rețeta simplă și gustoasă

Citește și: Chec de post cu nuci.Rețetă rapidă și gustoasă

Citește și: Tartă cu lămâie. Rețeta lui Florin Dumitrescu

Citește și: Pizza de post. Rețeta lui Mino de la Chefi la Cuțite

Ingrediente

  • 500 g ciuperci din conservă (hribi, pleurotus sau champignon)
  • 2 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 ceapă albă sau roșie
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • ulei, pentru prăjit

Cum se prepară chiftelele de post cu ciuperci și legume

Dacă sunt la conservă, ciupercile se pun în strecurătoare, pentru a se scurge. Morcovul se fierbe în apă cu puțină sare. Cartofii se fierb și ei, separat, în coajă. Ceapa se toacă solzișori, iar usturoiul se feliază subțire. Verdeața se toacă mărunt. În puțin ulei, se călesc apoi ceapa și usturoiul, iar după ce acestea devin sticloase, se adaugă ciupercile, bine scurse. Între timp, din cartofii descojiți și din morcov se face un piure fin. Apoi se blenduiește și compoziția de ciuperci (scurgeți uleiul înainte) și se amestecă bine cu piureul de morcovi și cartofi. În compoziție se adaugă verdeața tocată și se condimentează după gust.

După aceea, adăugați pesmet în compoziție, cât să poată fi modelată cu mâna. Restul de pesmet se presară pe blatul de lucru. Apoi, cu mâna umezită de modelează chiftelele și se aplatizează ușor, după care se tăvălesc prin pesmetul rămas. Se prăjesc în ulei încins, la foc iute, și se întorc pe ambele părți. Se scot și se pun pe șervețele absorbante.

Pot fi consumate atât calde, cât și reci, ca aperitiv sau ca garnitură. Sunt delicioase alături de un sos de iaurt cu usturoi (dacă nu țineți post).

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton