Rețeta de chiftele de post

 Dumitrache Laura
.

Rețeta de chiftele de post. A început Postul Crăciunilui 2022, iar în următoarele zile rețetele de post vor fi cele mai des întâlnite în casa românilor. În timp ce unii se mulțumesc cu preparate simple, trebuie să știți că există o rețetă de chiftele de post extrem de delicioasă. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de chiftele de post. Am intrat în perioada postului Crăciunului, iar creștinii vor consuma alimente ce nu provin de la animale. În această perioadă, rețetele de post sunt la mare căutare, iar chiftelele sunt extrem de gustoase.

În cazul în care nu mai ai idei de rețete de post, iată că noi îți venim în ajutor. Această rețetă nu necesită multe ingredinte, dar gustul va fi unul extraordinar. Pentru prepararea chifteluțelor de post, ai nevoie de legume și soia.

Citește și:Rețetă de marmeladă de gutui

Citește și: Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu

Citește și:Rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu.Secretul unui preparat cremos

Citește și:Rețetă pui cu tarhon

Ingrediente

  • 3 dovlecei/2 vinete mai mici
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 cană orez brun
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 legătură patrunjel
  • 1 lingurita lecitină din soia
  • ulei de masline
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare de mare, dupa gust

Rețeta de chiftele de post. Mod de preparare

Pentru început se curăță morcovii de coajă și se dau pe răzătoare, după care se adaugă în tigaie câteva linguri de ulei, sare și o cană de apă rece. După 2 minute se pune ceapă tăiată mărunt și se mai lasă pe foc încă 5 minunte, amestecând uneori pentru a nu se lipi. Se fierb separat cartofii și se taie mărunt sau se zdrobesc cu ajutorul unei furculite. Orezul se fierbe timp de 2 minute, se scurge apa din ele și se lasă la răcit.

Vinetele și dovleceii se dau pe răzătoare și se lasă la scurs într-o sită. Legumele călite se vor amesteca împreună cu cartofii și vinetele sau dovleceii, orezul, pesmetul, lecitina din soia, usturoiul pasat și pătrunjelul mărunțit. Se adaugă sarea și piperul. Chiftelele se modelează cu mâinile unse cu puțin ulei și se pun în tavă. Acestea se coc la cuptor timp de 30 de minute la foc potrivit. După ce sunt gata pot fi consumate alături de cei dragi. Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton