Rețetă de chiftele de pește. Aperitivul perfect

.

Rețetă de chiftele de pește. Au mai rămas doar câteva zile până la Revelion. Conform tradiției, dacă vrem ca anul viitor să ne fie ușor, precum se mișcă peștele în apă, în Noaptea dintre Ani trebuie să consumăm pește. Dacă nu vreți ca acest aliment să vă lipsească de pe masă, noi vă provocăm să încercați un preparat delicios. Rețeta de chiftele de pește recomandată de noi e foarte simplă și gustoasă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de chiftele de pește. Ne mai despart doar câteva zile de Revelion, astfel că gospodinele au început deja să facă lista cu mâncăruri pentru oaspeți. După cum probabil știți, în seara de 31 decembrie, tradiția spune că e bine să consumăm pește. Rețeta de chiftele de pește recomandată de noi va fi aperitivul perfect pentru musafirii dumneavoastră și cu siguranță îi veți da pe spate.

Rețetă de chiftele de pește – Ingrediente

800 g cod file

2 felii franzelă

100 ml lapte


2 ouă

1 legatura pătrunjel verde

1 ceapă

50 ml vin alb

2 linguri făină

ulei pentru prăjit

sare

piper

8-10 boabe de piper

Rețetă de chiftele de pește – Mod de preparare

1. Începeți prin a spăla foarte bine bucățile de pește sub jet de apă rece. După aceea, puneți carnea la fiert într-o oală suficient de încăpătoare. Aveți grijă ca apa să acopere peștele.


2. Adăugați în oală, deasupra bucăților de pește, un praf de sare și piperul sub formă de boabe. Lăsați totul pe foc, la fiert, timp de aproximativ cinci minute.

3. După ce ați fiert peștele, acesta se scoate din oală și se lasă la răcit, scrie site-ul retete.unica.ro.

4. Când ați observat că s-a răcit destul, curățați peștele de oase. Apoi, trebuie să-l tocați sau îl puteți rupe fâșii. Puneți apoi bucățile de carne într-un castron și amestecați-le împreună cu pâinea înmuiată în lapte, verdeața tocată și ouăle. Pentru un plus de gust, presărați sare și piper.


5. Ulterior, se adaugă și ceapa tocată mărunt. Înainte de asta însă, ea trebuie călită în ulei și înăbuşită în puţin vin.

6. Când amestectul e gata, formați chiftelele de pește. Ele se dau prin făină, iar apoi se prăjesc în cantitatea de ulei necesară. Lăsați-le apoi la scurt pe un șervețel sau pe o o hârtie absorbantă.

7. Chiftelele de pește se servesc împreună cu sosul de smântână. Pentru a-l prepara, potriviți smântâna la gust cu niște sare, piper, usturoi pisat și niște verdeață tocată. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay