Rețeta de chiftele cu cartofi

 Dumitrache Laura
.

Rețeta de chiftele cu cartofi. Deja am intrat în postul Crăciunului, iar gospodinele caută tot mai multe rețete de post. Așadar, dacă nu vreți să mâncați de dulce, v-am pregătit o rețetă de chiftele cu cartofi, numai bună pentru post. Iată ce ingrediente trebuie să folosiți!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de chiftele cu cartofi. Marea sărbătore a iernii se apropie. În această perioadă, gospodinele pregătesc fel și fel mâncăruri de post, iar în cazul în care ai rămas fără idei, noi venim cu o variantă ideală. Vă prezentăm rețeta de chiftele cu cartofi. Aceasta se face foarte repede și este o mâncare tradițională. Iată care sunt pașii!

Citește și: Cartofi mov – beneficii și rețete

Citește și:Rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie

Citește și:Rețetă de dovlecel scăzut cu mărar

Citește și:Ce este panko și cum se folosește în bucătărie 

Ingrediente

-500 gr de cartofi

-4-5 linguri de făină

-50 ml de ulei

-2-3 căței de usturoi

-1/2 legătură de pătrunjel verde

-1 linguriță de boia dulce

-vegeta naturală

-sare

Mod de preparare

Se curăță si se taie cubulețe cartofii. Se fierb în apă cu vegeta, după care se scurg de apă și se zdrobesc bine. Peste cartofi se adaugă uleiul, usturoiul, boia, vegeta, făina și piperul. Se amestecă toate ingredientele până când se încorporează foarte bine și se obține o compoziție densă. Se umezesc mâinile cu apă rece și se formează chiftelele, după care se prăjesc în ulei până când se rumenesc.

Pentru a scurge uleiul din chiftele, se scot pe șervețele din bucătărie. Înainte de a le pune la prăjit se recomandă să le dați prin pesmet. Chiftelele cu cartofi se servesc cu salată de varză, castraveți murați sau cu pâine. Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton