Rețetă de chec de post cu nuci. Checul este unul dintre cele mai iubite deserturi, mai ales că nu ai nevoie de vreun talent culinar aparte pentru a pregăti un astfel de desert. Chiar dacă ne aflăm în postul Paștelui, putem să gătim un chec absolut delicios și fără lapte și ouă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Chiar dacă ne aflăm în post și vrem să stăm la distanță de produsele de origine animală, așa nu trebuie să ne împiedice să nu avem parte de un desert pe cinste. Checul este iubit de toată lumea și nici nu este necesară folosirea ouălelor sau laptelui pentru prepararea acestuia.
Rețetă de chec de post cu nuci – Ingrediente
– 500 g faina
– 300 g zahar
– 2 linguri praf de copt
– 1 lingurita bicarbonat
– 1 fiola esenta de rom
– 10 linguri ulei floarea soarelui
– o 1/2 cana apa
– 1 cana nuci maruntite
– zahar pudra pentru ornat
Citește și: Tartă cu lămâie.Rețeta lui Florin Dumitrescu
Citește și: Pizza de post.Rețeta lui Mino de la Chefi la Cuțite
Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș.Rețetă simplă
Citește și: Piure de mazăre.O rețetă simplă și delicioasă
Rețetă de chec de post cu nuci – Mod de
preparare
1. Luați un bol în care puneți zahărul, uleiul, apa, prajul de sare și esența de rom. Mixați toate îngretientele, după care adăugați făina pe care ați amestecat-o cu prajul de copt și bicarbonatul.
2. Făina se amestecă bine cu restul
ingretientelor pentru a nu rămâne cocoloase. După ce ați încorporat totul,
adăugați nucile mărunțite.
3. După care, forma de chec se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Apoi, turnați compoziția, potrivit unica.ro.
4. Checul se dă la cuptor, după care se scoate
și se lasă la răcit. La sfârșit, puteți presăra deasupra zahăr pudră.
Poftă bună!
Sursa Foto: captură de ecran YouTube