Rețetă de chec cu vișine. Ți-e poftă de un desert pufos și gustos? În următoarele rânduri, vei găsi dulcele potrivit pentru tine. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum îl prepari!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
În general, deserturile cu cireșe sau vișine au tendința de a scufunda fructele chiar pe fundul tăvii de copt. Dacă îți dorești totuși să ai un chec uniform și frumos, din punct de vedere estetic, atunci când îl tai, cel mai bine este să nu pui toată cantitatea de fructe în aluat. Mai degrabă, pune doar jumătate, iar restul le torni cam pe la jumătatea timpului de coacere. Totodată, alege cireșele sau vișinele potrivite, fără să aibă părți stricate sau uscate.
Rețetă de chec cu vișine. Ingrediente
- 220 g făină albă
- 150 g vișine, fără sâmburi
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 3 ouă
- 175 g zahăr pudră
- 175 g unt nesărat
Rețetă de chec cu vișine. Mod de preparare
- Primul pas este să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Apoi, trebuie să tapetezi o tavă de chec cu puțin ulei și puțină făină.
- Mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până devine cremoasă și crește în volum.
- Adaugă, treptat, câte un ou și continuă să mixezi.
- Cerne făina ușor, apoi adaugă praful de copt și extractul de vanilie.
- Presară vișinele spălate și fără sâmburi, apoi omogenizează aluatul.
- Toarnă compoziția în tavă și las-o la cuptor pentru 1 h sau până trece testul scobitorii.
- Decorează checul cu ciocolată și fructe.
Sursă foto: Unsplash