Rețetă de chec cu castraveți. Simplu și rapid!

.

Rețetă de chec cu castraveți. Dacă vrei să ai parte de gustarea perfectă la micul dejun sau la un brunch, tot ce trebuie să faci este să citești rândurile următoare. Iată cum se prepară! 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Rețeta de chec cu castraveți este chiar simplu de făcut! Există câteva trucuri prin care poți face o gustare perfectă, ca la carte. Reține faptul că, în general, castraveții au prin natura lor un nivel ridicat de apă. Când îi folosesc ca ingredient în rețetă, vor da un aspect mai subțire. Așadar, asigură-te că, la final, compoziția va avea o textură mai groasă, ca de clătite. Dacă e necesar, mai poți pune puțină făină. 

Citește și: Rețetă de prăjitură Revani.Desertul tradițional grecesc


Citește și: Rețetă supă cremă de ciuperci cu năut

Citește și: Rețetă de ceafă de porc marinată la grătar

Citește și: Rețetă tartă cu brânză și sparanghel

Rețetă de chec cu castraveți. Ingrediente 

  • 330 g făină albă 
  • 400 g zahăr 
  • 600 g castraveți 
  • 3 ouă 
  • 1 linguriță praf de copt 
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu 
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară 
  • 200 ml ulei vegetal 
  • 100 g mix de nuci și alune, opțional

Rețetă de chec cu castraveți. Mod de preparare 

  • Primul pas este să preîncălzești cuptorul la 160 de grade Celsius.
  • Apoi, tapetează o tavă de chec cu puțin ulei și făină. 
  • Curăță de coajă, spală și dă castraveții prin răzătoarea mare, apoi îi scurgi foarte bine de lichid. 
  • Amestecă, într-un vas, toate ingredientele uscate.
  • Adaugă ouăle, miezul de castravete și uleiul, apoi mixează compoziția la viteză medie până la omogenizare. 
  • Toarnă aluatul în tavă.
  • Lasă la cuptor 1 h sau până când trece testul scobitorii. 
  • Servește checul simplu sau cu toppingul preferat. 

Sursă foto: Pexels