Rețetă de ceapă umplută cu pui

.

Rețetă de ceapă umplută cu pui. Transformă un ingredient simplu într-un adevărat răsfăț culinar!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Ceapa poate deveni un ingredient complex și gustos dacă știi cum să o gătești. În afară de salate sau bază pentru ciorbe/supe, poți pregăti ceapa și ca fel principal. Iată cum!

Citește și: Rețetă de coaste de porc la cuptor

Citește și: Rețetă de chec cu vișine.Un desert pufos și gustos

Citește și: Rețetă de Varză a la Cluj

Citește și: Rețetă de cornulețe cu smântână și untură

Rețetă de ceapă umplută cu pui. Ingrediente

  • 4 cepe
  • 450 g carne tocată de pui
  • 220 g orez
  • 2-3 felii de șuncă presată, opțional
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 100 g cașcaval ras
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare
  • piper

Rețetă de ceapă umplută cu pui. Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
  • Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Descojește cepele și tai ambele capete de la fiecare bucată, astfel încât să poată să stea în poziție verticală. Scoate miezul până când fiecare ceapă rămâne la o grosime de jumătate de centimetru.
  • Încălzește uleiul și călește miezul de ceapă tocat împreună cu usturoiul zdrobit, până devine translucid, apoi adaugă carnea tocată, șunca și roșiile tăiate cubulețe, pasta de tomate, pătrunjelul tocat, cimbrul, sarea și piperul după gust.
  • Amestecă și lasă să fiarbă, la foc potrivit, până ce carnea a devenit aurie, iar legumele s-au înmuiat.
  • Transferă cepele într-o tavă cu pereți înalți și unsă cu ulei.
  • Pune în fiecare dintre ele un strat de orez, apoi unul de carne tocată, până umpli cepele.
  • Presară cașcavalul ras și dă tava la cuptor pentru 1 h.

Sursă foto: Profimedia