Rețetă de ceapă în oțet. Odată cu apropierea sezonului rece, gospodinele au început să umple cămara cu bunătăți. Ceapa în oțet este delicioasă, se prepară foarte simplu și poate fi conservată timp de câteva săptămâni la frigider. Iată ce ingrediente sunt necesare și cum se prepară această rețetă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de ceapă în oțet. Dacă sunteți adeptul murăturilor, cu siguranță această rețetă va fi pe placul vostru. Modul de preparare este extrem de simplu, iar gustul este unul inedit. Marinarea cepei poate fi făcută cu oțet de orez/mere sau cu vin. Oțetul alimentar obișnuit are o aciditate și un miros destul de ascuțite, nefiind pe placul multor persoane. Ceapa marinată poate fi consumată alături de friptură, carne la grătar, pui prăjit și multe altele.
Citește și: Rețetă de înghețată cu banane
Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet
Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe
Citește și: Ingredientul secret folosit de chef Cătălin Scărlătescu pentru prepararea șnițelelor
Rețetă de ceapă în oțet – Ingrediente
750 gr ceapă mică
250 ml oțet
100 gr zahăr
o lingură sare
piper
ulei de măsline pentru pus în gură borcanului
Rețetă de ceapă în oțet – Mod de preparare
1. Primul pas este să spalați bine toate ingredientele. Ceapa se curăță și se spală, la rândul ei.
2. Într-o oală, se pun pun la fiert oțetul, zahărul, sarea și piperul. După primul clocot, se adaugă ceapa și se acoperă cu un capac și se lasă la fiert pentru 5 minute, potrivit spynews.ro.
3. Compoziția se lasă la răcit. Ceapa și lichidul se toarnă în borcane, iar deasupra se pune puțin ulei. După închiderea borcanelor, acestea se sterilizează pentru 15 minute în apă clocotită.
Sursa foto: Pexels