Rețetă de castraveți murați. Secretul unui gust delicios

.

Rețetă de castraveți murați. Catraveții murați în saramură sunt mult mai sănătoși decât castraveții în oțet, motiv pentru care rețeta recomandată de noi este ideală. În plus, puteți pregăti castraveții murați atât vara, cât și toamna în cazul în care vă doriți să-i păstrați pentru iarnă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de castraveți murați. Catraveții murați se pot consuma indiferent de ocazie, pe post de garnitură alături de fripturi sau tocănițe. Rețeta de castraveți murați recomandată de noi este foarte simplă, dar și cât se poate de gustoasă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.


Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de ciorbă de praz.Gustoasă și ușor de făcut

Citește și: Rețetă de granola.Un mic-dejun sănătos și gustos

Rețetă de castraveți murați – Ingrediente

– 6-7 kg castraveţi proaspeţi şi mici

– 1 căpăţână de usturoi

– mărar uscat

– 1 legatura frunze de ţelină

– câteva frunze de vişin

– 2 linguri piper boabe


– 3-4 rădăcini de hrean

– sare

– piper

Rețetă de castraveți murați – Mod de preparare

1. Pentru început, spălați castraveții și apoi
puneți-i într-un lighean cu apă rece și puțină sare.  Mai exact, trebuie să puneți o lingură de
sare la 3-4 litri de apă.


2. Apoi, pe fundul borcanelor în care urmează
să adăugați castraveții puneți pună câteva rămurele de mărar, câteva boabe de piper,
frunze de ţelina şi usturoiul curăţat. Apoi, așezați și castraveții în borcane.

3. Într-o oală mare de vreo 7-8 litri începeți
să pregătiți saramura. Puneți 6 lintri de apă, apoi 7 linguri de sare
grunjoasă, o lingură de boabe de piper, mărar uscat şi frunze de vişin. Fierbeți
saramura timp de 3-4 minute, după stingeți focul și lăsați să se răcească
pentru 5 minute.


4. După care, turnați saramura peste castraveți. Nu uitați să puneți borcanele pe o placă metalică sau pe lama unui cuţit. După ce ați umplut borcaneșe cu saramură, nu le închideți ermetic, ci le acoperiți doar cu o hârtie sau cu un şervet de bucătărie, potrivit retete.unica.ro.

5. Lăsați la fermentat așa pentru 2 zile, apoi
se deşartă toată saramura şi se mai fierbe o dată. Lăsați pe foc timp de 10
minute și luați spuma care se formează deasupra. Între timp, limpeziți
castraveții cu apă rece de două-trei ori.


6. Mai adăugați hreanul tăiat fâşii şi puţin
piper măcinat. Apoi, se toarnă saramura fierbinte și borcane, având grijă ca
aceastea să fie așezate tot pe o placă metalică. După care, borcanele se închid
ermetic cu capace.

7. Păstrați boranele într-un loc răcoros.

Sursa Foto: Pixabay