Rețetă de castraveți în oțet cu tarhon. Gustoși și crocanți

.

Dacă vă plac murăturile, vă invităm să încercați cea mai gustoasă rețetă de castraveți în oțet cu tarhon. Acesta este ingredientul-vedetă, care, vă garantăm, va face diferența. Savoarea pe care o dă tarhonul este incredibilă, iar castraveții murați vor deveni în scurt timp preferații întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de castraveți în oțet cu tarhon. Folosit cu predilecție de lipovence, tarhonul este un condiment extrem de aromat, iar în combinație cu castraveții urați în oțet este savuros. Chiar dacă nu ați mai pus până acum castrați la murat, vă veți descurca perfect, rețeta fiind simplu de pregătit. În plus, nu conține conservanți, iar rezultatul va fi fabulos. Castaveții cornichon murați, crocanți și aromați, vor deveni preparatul-vedetă la fiecare masă.


Rețetă de castraveți în oțet cu tarhon

Nu veți mai încerca niciodată castraveți din comerț dacă veți alege să preparați această rețetă de castraveți în oțet cu tarhon! Nu conține multe ingrediente, se face rapid, este ieftină și, nu în ultimul rând, extrem de savuroasă. Iată de ce aveți nevoie pentru a o pregăti.

Ingrediente

  • castraveți cornichon
  • ceapă albă
  • usturoi
  • morcov
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • tarhon (proaspăt sau uscat)

Citește și: Clătite Ana Lugojana sau bănățene. Rețetă delicioasă


Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte.

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă

Pentru fiecare borcan de 800 g

  • 1 linguriță sare de murături
  • 1 linguriță zahăr
  • 100 ml oțet
  • apă în completare

Cum se pun castraveții în oțet

Cantitatea de castraveți variază în funcție de numărul de borcane de 800 g de care dispuneți, așadar asigurați-vă că luați destui din piață. Alegeți cornichon proapeți și nu foarte mari (aceia au și semințe mai mari), pentru a intra perfect în borcan.

Castraveții se spală bine și se așază în poziție verticală în borcanele de 800 de grame, în care puneți ceapă tăiată solzișori, morcovi feliați subțire și rondele de usturoi.


De asemenea, în fiecare borcan puneți 1 linguriță de sare de murături, 1 linguriță de zahăr, boabe de piper, boabe de muștar și tarhon (e foarte bun și cel uscat dacă nu aveți proaspăt), în cantități egale (cam o linguriță).

După ce ați așezat castraveții în borcan, turnați 100 ml de oțet (cam până la semnul de jos al borcanului) și în completare apă.

Închideți bine capacele la fiecare borcan și așezați-le într-o cratiță cu apă pe fundul căreia ați pus anterior o cârpă. Se lasă la fiert 20 de minute din momentul în care au dat în clocot pentru prima oară.


După ce au fiert, se oprește focul și se lasă borcanele în apă până la răcirea completă. Apoi, se depozitează la loc uscat, în cămară. Într-o săptămână ar trebui să fie gata pentru consum.

Foto: Shutterstock