Cui nu îi plac cartofii? Această rețetă de cartofi crocanți la cuptor te va cuceri definitiv și vei renunța la clasicul piure sau la cartofii prăjiți în defavoarea ei. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și este garnitura perfectă pentru fripturi sau chiar fel principal, dacă alegi să îi servești cu o salată.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Cartofii mențin sănătatea inimii și controlează tensiunea araterială. Conțin fibre, potasiu, vitamina C, vitamina B6, calciu și magneziu. Toate aceste substanțe echilibrează tensiunea, scad valoarea totală de colesterol în sânge, mențin sănătatea vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor.
În plus, pentru că nu sunt prăjiți, acești cartofi crocanți la cuptor sunt buni și pentru cei care țin dietă și nu vor să consume prea multe grăsimi.
Rețeta de cartofi crocanți la cuptor:
- 6 cartofi micuți
- sare
- ulei de măsline
- parmezan
- rozmarin
Pentru început, spală bine cartofii și pune-i la fiert într-o oală mare în care ai adăugat sare. Ai grijă să alegi cartofi cu coaja subțire, pentru a putea fi consumată.
Trebuie să fierbi cartofii cam o treime din timpul total necesar. Ei trebuie să rămână intacți și puțin negătiți, pentru că se vor termina de gătit în cuptor.
Încinge cuptorul la 220 de grade. Ia o tavă și pune o foaie de copt în ea. Apoi, ia fiecare cartof și așează-l în tavă, la distanță unul de celălalt.
Zdrobește fiecare cartof cu fundul unei linguri, astfel încât să devină plați. Pune puțin ulei, usturoi ras, sare și parmezan.
Lasă-i în cuptor la temperatură mare până devin aurii și crocanți. Servește-i cu pătrunjel presărat pe deasupra.
Citește și: Cum arată Adela Popescu, însărcinată în patru luni, în costum de baie
Poți face pentru acești cartofi un sos simplu din maioneză și usturoi, un sos tzatziki sau chiar un sos picant. Sunt delicioși alături de o salată și o friptură suculentă sau un șnițel de pui auriu.