Rețetă de budincă de vanilie și ciocolată. Cum faci cea mai fină budincă

.

Când ai poftă de ceva dulce, o budincă este desertul ideal. Se prepară rapid, are un gust delicios și este un desert foarte fin. În plus, în funcție de gusturile fiecăruia, se poate îmbunătăți rețeta și adăuga cacao sau fructe de pădure.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Pentru această rețetă de budincă ai nevoie de:

  • 135 g zahar 
  • 50 g faina 
  • 3 oua batute 
  • 500 ml lapte 
  • esenta de vanilie 
  • 2 linguri de unt moale 
  • un varf de sare

Intr-o craticioara medie, combina zaharul, faina si sarea. Adauga ouale si laptele, amestecand bine. Pune cratita la foc mic, amestecand constant.

Cand budinca de vanilie incepe sa se intareasca, opreste focul, adauga esenta de vanilie si untul, continuand sa amesteci pentru 2-3 minute, pana cand untul s-a topit.


Se decoreaza cu fructe sau se pudreaza cu putina scortisoara.

Pentru budinca de ciocolată ai nevoie de:

  • 250 g ciocolata menaj 
  • 50 g amidon 
  • 100 ml apa 
  • un litru lapte 
  • 120 g zahar 
  • 2 oua
  • 60 g unt

Ciocolata rupta bucati si apa se pun pe foc si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Citește și: Alexandra Ungureanu, prima reacție după ce a fost în emisiunea lui Cătălin Măruță, infectat cu COVID-19: „Vreau să o protejez pe mama’

Citește și: Ce pensie are Mihai Tatulici după 5 decenii în TV. La 70 de ani, s-a apucat de școală!


Citește și: Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman s-au despărțit, după 9 ani de relație: „Ajunsesem să nu mai funcționăm

Amidonul se desface in laptele rece si apoi se adauga zaharul.

Se pune amidonul peste ciocolata, apoi se da totul pe foc si se amesteca pana devine o crema groasa. Se lasa apoi sa se racoreasca.

Se adauga ouale si untul si se mixeaza. Apoi se repartizeaza in cupe si se lasa 2 ore la frigider. Se serveste cu un mot de frisca deasupra.