Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei. O rețetă simplă, delicioasă și pe placul oricui. Acest preparat se realizează în mai puțin de o oră și este ideal în sezonul rece. Dacă vrei să-ți surprinzi membrii familiei cu un prânz gustos, nu ezita să încerci recomandarea noastră de budincă de cartofi și dovlecei. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei. Aceste două ingrediente sunt versatile și la îndemâna oricui. Chiar dacă nu ești iubitor de dovlecei, acest preparat te va lua prin surprindere la capitolul gust. Poate fi servit atât cald, cât și rece, alături de telemea, parmezan, crutoane sau chiar verdețuri tocate mărunt. Pașii pentru prepararea budincii sunt extrem de simpli, iar rezultatul va fi cu mult peste așteptări.
Citește și: Cum se face mustul de struguri
Citește și: Rețeta de ouă jumări, așa cum îi plăceau reginei Elisabeta a II-a
Citește și: Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval
Citește și: Rețetă de dulceață de dovleac
Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei – Ingrediente
8 cartofi
1 ceapă
1 dovlecel
4 ouă
2 linguri făină
2 linguri ulei
2-3 căţei de usturoi
1 lingură rozmarin
100 g brânză rasă
sare
piper
Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei – Mod de preparare
1. Începeți cu legumele. Cartofii, dovlecelul și ceapa se spală bine, se dau prin răzătoare și se scurg bine de apă.
2. În această etapă, se adaugă ouăle, usturoiul, făina, brânza, sare, piper, după gust, rozmarinul, potrivit spynews.ro.
3. Într-o tigaie unsă în prealabil cu ulei, se adaugă compoziția și se nivelează. Ulterior, preparatul se adaugă la cuptor pentru 50-60 de minute. Temperatura de coacere recomandată este de 180 de grade. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik