Rețetă de budincă cu dovlecei și pui. Vine weeekend-ul și ați rămas în pană de idei pentru prânz? O budincă sărată poate fi soluția ideală, dacă doriți să vă surprindeți familia sau prietenii. Îţi propunem o reţetă deosebită de budincă, cu dovlecei, carne de pui şi mirodenii.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de budincă cu dovlecei și pui. Pentru a face cea mai gustoasă budincă sărată, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici de mult timp. Ba mai mult, această rețetă este ideală pentru prânzul de duminică și nu costă prea mult.
Citește și: Dovlecei umpluți. Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios
Citește și: Mâncare de dovlecei.Perfectă ca garnitură și fel principal
Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză
Rețetă de budincă cu dovlecei și pui. Ingrediente
1 kg dovlecei
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
100 g smântână fermentată grasă
200 g piept de pui fiert
30 unt
30 g făină
300 ml lapte
100 caşcaval
ulei, pentru uns
sare, după gust
1 praf piper alb
Rețetă de budincă cu dovlecei și pui. Mod de preparare
În primă instanță, spălați dovleceii, tăiați-le capetele și apoi tăiați-i felii subțiri. Apoi, se presară sare și se lasă la scurs.
Pentru prepararea sosului bechamel aveți nevoie de o cratiță antiaderentă. În ea se topește untul la foc mic peste care se adaugă toată făina, în timp ce amestecați cu un tel în formă de pară.
Apoi, începeți să turnați laptele, amestecând energic pentru a evita formarea cocoloaşelor. Când sosul dă în clocot, încorporați şi smântâna, condimentați cu sare şi piper alb şi stingeți focul.
Mai departe, se curăță ceapa și usturoiul și se mărunțesc. Apoi se taie pieptul de pui cuburi.
Într-o tavă cu pereţi înalţi, unsă cu ulei, se așează un strat de felii de dovlecei, apoi se toată câteva linguri de sos, se nivelează şi se presară bucăţele de piept de pui. Procedați la fel până se termină ingredientele. Ultimul stat trebuie să fie de dovlecei.
Dați la cuptorul preîncălzit şi coaceți budinca 30 de minute, la 180 ℃. Presărați caşcavalul ras şi mai lăsați-o până se rumeneşte frumos, scrie clickpoftăbuna.
Poftă bună!
Sursa foto Shutterstock