Rețetă de brioșe cu prune

 Dumba Gabriela
.

Rețetă de brioșe cu prune. Cum se prepară brioșele cu prune, un desert delicios pentru întreaga familie și extrem de ușor de pregătit. Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și nici ingrediente complicate, însă rezultatul este unul delicios. Iată, așadar, care este rețeta de brioșe cu prune!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Prunele sunt foarte apreciate pentru gustul și aroma lor, atât proaspete, cât și conservate în diverse forme. Aceste fructe au un aport caloric redus și, totodată, sunt extrem de bogate în nutrienți valoroși. Mai mult decât atât, prunele nu îți cresc nivelul de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă că sunt o gustare ideală, mai ales dacă ești la dietă.

Ingrediente brioșe cu prune

  • 500 g prune
  • 130 g unt
  • 210 zahar
  • 2 lingurite coaja de portocala rasa
  • 5 oua
  • 250 g mac macinat
  • 1 praf sare
  • 30 g faina
  • 30 g pesmet
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g frisca
  • scortisoara macinata

Citește și: Schimbări la Iumor, sezonul 12.Cine se alătură la masa juriului

Citește și: Cum arată Corina Caciuc, iubita lui Laurențiu Reghecampf, cu doar câteva săptămâni înainte să nască.A ieșit pe stradă în colanți!

Citește și: Viorica Vodă, după ce a spus că a fost hărțuită sexual, la Premiile Gopo:„Am fost întâmpinată cu sarcasm, ironii, ipocrizie’

Modul de preparare al brioșelor cu prune

Pentru început, se încinge cuptorul la 180C. Se spală prunele, se curăță de samburi si se taie felii și se pun deoparte. Se bate untul cu 170 g zahar si 1 lingurita coaja de portocala rasa.

Se separa ouale, respectiv albușul de gălbenuș.

Galbenusul, macul si sarea se inglobeaza in compozitia de unt; se adauga albusurile batute, apoi faina  amestecată cu pesmet şi praf de copt şi se înglobează. In adânciturile formei se aşază suporturile de hârtie pentru brioşe şi se umplu cu aluat.

Deasupra se aşază prune şi se coc cca 30 min. Se lasă să se răcească.

Se amestecă brânza de vaci împreună cu 40 g zahăr şi 1 linguriţă coajă de portocală rasă. Se bate frişca şi se înglobează; cu acest amestec se decorează fiecare brioşă în parte. Se aşază deasupra restul de felii de prune puse deoparte şi se pudrează cu scorţişoară.

sursa: restaurantedelux.ro

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton