Rețetă de brioșe cu dovlecei. Un aperitiv savuros

.

Dacă nu ați încercat varianta sărată a acestor mici delicii, vă propunem o rețetă de brioșe cu dovlecei. Sunt perfecte pentru o seară în familie, pentru o ieșire de weekend și chiar ca aperitiv, dacă aveți musafiri.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă pare ușor intimadant pentru o gospodină mai puțin pricepută, nu este deloc greu să gătești dovlecei sub această formă. De aceea, vă invităm să pregătiți o rețetă de brioșe cu dovlecei, un deliciu chiar și pentru cei mai mofturoși gurmanzi. Se prepară simplu, nu necesită prea multe ingrediente și nici super îndemânare în bucătărie. Mai mult, timpul de gătire nu vă va obliga să petreceți prea mult timp în bucătărie.


Rețetă de brioșe cu dovlecei

Dacă până acum ați gătit doar faimoasele cupcake în varianta dulce, a venit momentu să încercați și o rețetă de brioșe cu dovlecei cu cașcaval. Constituie aperitivul perfect când aveți musafiri și chiar în zilele de weekend petrecute alături de familie, costă puțin, sunt delicioase și arată spectaculos. Iată de ce aveți nevoie pentru a le prepara.

Ingrediente

  • 2 dovlecei (aprox. 600 g)
  • 5 ouă
  • 150 g cașcaval
  • 200 g făină
  • sare
  • piper
  • o legătură mărar sau pătrunjel

Citește și: Rețetă de salată de dovlecei. Fresh și gustoasă

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul. Sunt extrem de gustoase

Citește și: Ciorbă de văcuță. Rețetă tradițională delicioasă

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi. Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii. Este o tocană savuroasă

Cum se prepară brioșele cu dovlecei

Mai întâi se încinge cuptorul la 180 de grade, iar în timpul ăsta vă ocupați de dovlecei. Aceștia se curăță de coajă, se taie în două pe lungime, se scobesc de sâmburi. Apoi se dau pe răzătoarea mare și se presară sare peste ei. Se pun într-o sită și se lasă la scurs (eventual apăsați din când în când cu lingura pe ei).


Între timp se mixează ouăle foarte bine și apoi se adugă făina în ploaie (cam 8 linguri pline). La final, se adaugă dovleceii rași, mărarul tocat mărunt (puteți pune și pătrunjel dacă preferați), cașcavalul dat pe răzătoarea mare, sare și piper, după gust. Se amestecă până la omogenizarea completă.

Compoziția rezultată se toarnă în forme de cupcake. Dacă sunt din silicon, nu necesită să le ungeți cu unt înainte. Se dă la cuptor totul pentru circa 25 de minute. Pot fi servite atât calde, cât și reci.

Foto: Shutterstock