Rețetă de brioșe cu banane

.

Rețetă de brioșe cu banane. Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert unic, gustos și simplu de făcut? Acum este momentul să încerci rețeta de brioșe cu banane. Suntem siguri că te-ai săturat de brioșele autentice sau cele cu ciocolată. Ce ai spune să le încerci pe cele cu fructe, de data aceasta chiar pe cele cu banane. Se fac mai ușor decât crezi!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Bananele sunt unele dintre cele mai căutate fructe. În orice sezon al anului, se găsesc în numeroase magazine și în casa oricărui român. Ei bine, acum a sosit momentul să nu le mai mănânci goale sau la micul dejun, ci să faci un desert cu ele. Iată cum se prepară brioșele cu banane, dar și de ce ingrediente ai nevoie. Familia ta o să te întrebe cu siguranță de unde ai rețeta dar și cum ai făcut acest desert delicios.

Citește și: Rețetă brioșe simple.Un desert delicios

Citește și: Rețetă de brioșe cu prune


Citește și: Cum s-a schimbat relația lui Theo Rose cu Anghel Damian de când este însărcinată:’Dacă m-am înhămat la căruță, trebuie să trag’

Citește și: Cum s-a schimbat relația lui Theo Rose cu Anghel Damian de când este însărcinată:’Dacă m-am înhămat la căruță, trebuie să trag’

Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a te bucura de un curcubeu pe cerul gurii. Bananele cu aluatul de brioșe, nucile și mierea sunt combinația perfectă, astfel că o să îi cucerești cu siguranță pe cei dragi cu acest desert. Trebuie doar să îl încerci și suntem siguri că o să fie una dintre rețetele scrise în agenda bucătăriei tale.


Rețetă de brioșe cu banane – Ingrediente

  •  2 banane foarte coapte
  •  2 ouă
  •  80 g unt
  •  70 g zahăr
  •  150 g făina
  •  2 lingurițe praf de copt
  •  1 plic zahăr vanilinat
  •  1 linguriță esență de vanilie

Rețetă de brioșe cu banane – Mod de preparare

Suntem siguri că ai poftit și tu la brioșele cu banane de prin filme sau cofetăriile de lux. Ei bine, trebuie să știi că se prepară mai ușor decât ai crede și cu ingrediente foarte puține, pe care sigur le ai și tu prin casă. Mai concret, într-un vas, se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa.

În același bol, se adaugă făina, esența de vanilie şi praful de copt. Se amestecă din nou până se omogenizează. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.


Când timpul s-a scurs, se scot din cuptor și se lasă să se răcească în totalitate. Între timp, se topeşte mierea la bain-marie, iar apoi se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule. Se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin. Acum sunt numai bune de servit alături de cei dragi!

„„

Sursă foto: Facebook / Instagram