Rețetă de biscuiți de casă fragezi. Ingredientul secret

.

Vă propunem o rețetă de biscuiți de casă fragezi care vă va aminti cu siguranță de copilărie și de vacanțele la bunici, petrecute la gura sobei. Gustul savuros și aroma de vanilie vă vor fermeca din prima clipă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de biscuiți de casă fragezi. Chiar dacă acum, pe piață, se găsesc sute de sortimente de biscuiți pentru toate gusturile, nimic nu se compară cu un preparat home made plin de aromă și savoare. Nu conțin E-uri și niciun fel de conservanți și merg perfect alături de o cacao cu lapte ori de un ceai de fructe îndulcit cu miere.

Rețetă de biscuiți de casă fragezi

Sunt extrem de simplu de făcut și în egală măsură fragezi și gustoși. Alunele măcinate și coaja de lămâie le dau un gust inconfundabil, iar siropul de caramel – ingredientul secret – care se pune la final îi transformă într-un desert perfect. Iar dacă aveți caramel sărat, combinația este incredibilă. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara cea mai gustoasă rețetă de biscuiți de casă fragezi!


Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios

Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin

Ingrediente

  • 200 g de făină albă
  • un gălbenuş de ou
  • 75 g de zahăr pudră
  • 125 g de unt rece
  • un pacheţel de zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie/portocală (după gust)
  • o jumătate de linguriţă de praf de copt
  • 50 g de alune măcinate
  • caramel pentru ornat

Cum se fac biscuiții fragezi

Rețetă de biscuiți de casă fragezi. Făina, gălbenuşul, zahărul pudră, untul tăiat în cubuleţe, zahărul vanilinat, alunele măcinate, coaja de lămâie, praful de copt și sarea se amestecă şi se frământă bine, până devin un aluat omogen. Apoi, compoziţia se acoperă se lasă aproximativ o oră la rece.


Se iau bucăţele cât o nucă, se modelează cu mâna în forma dorită şi se pun în tavă, pe o hârtie de copt. Dacă doriți, puteți pune pe deasupra bucățele de ciocolată (apăsați puțin, să intre în cocă pe jumătate). Biscuiţii se dau la cuptor 30 minute, la 150 grade Celsius. După ce s-au copt, se lasă să se răcească și se servesc ornați cu puțin caramel. Sunt delicioși.

Foto: Shutterstock