Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci. Este un preparat perfect pentru diete, dar și pentru perioadele de post. Ține loc cu succes ardeilor umpluți cu carne tocată și sunt foarte gustoși. Prepararea este extrem simplă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ardeii umpluți cu orez și ciuperci sunt numai buni pentru persoanele vegetariene, cele care țin dietă, dar și pentru perioadele de post. Orezul poate fi înlocuit cu hrișcă sau bulgur.
Ingrediente – Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci
- 10 ardei grași
- 3 morcovi
- 100 g orez
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- 2 roșii
- pătrunjel, mărar
- 2 lingurițe pastă de tomate
- 2 lingurițe boia de ardei dulce
- 400 ml suc de roșii
- 3 linguri de ulei
- sare, piper
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.
Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.
Citește și: Ce a postat Anamaria Prodan, după ce Reghe a fost surprins cu o domnișoară, în Grecia:
Citește și: Trupa L.A. s-a reunit.
Mod de preparare – Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci
Ardeii se spală bine și se curăță de cotor și de semințe. Ceapa, morcovii și ciupercile se taie în bucăți cât mai mici. Orezul se spală în mai multe ape, apoi se lasă la scurs, conform csid.ro.
Verdeața se spală și ea și se toacă mărunt. Pielița de pe roșii se îndepărtează, apoi acestea se taie cubulețe.
Într-un wok se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa și se lasă la călit timp de 1-2 minute. Urmează să se adauge morcovul. Se mai lasă în tigaie pentru încă 1-2 minute.
În tigaie se adaugă și ciupercile, apoi boiaua, sarea și piperul și se mai lasă 1-2 minute. Orezul se scurge de apă și se adaugă și el în tigaie. Peste se pun și roșiile cu tot cu zeamă, dar și 2 lingurițe de pastă de tomate. Se lasă sub capac totul până când orezul absoarbe toată zeama.
La final se adaugă verdeața tocată, se amestecă bine, apoi se ia tigaia de pe foc. Se pun în fiecare ardei gras câte două linguri din compoziție, dar fără să fie complet umpluți. Orezul se mai umflă în timpul fierberii. Se acoperă cu capacele din cotoare și se așează, în picioare, într-o tavă.
Se toarnă sucul de roșii peste ei și se completează cu apă astfel încât să fie acoperiți trei sferturi. Se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor, unde se vor lăsa aproximativ 2 ore și jumătate. În ultimele 30 de minute, se dă la o parte folia de aluminiu.
Sursa foto: csid.ro