Rețetă de ardei umpluți. Un preparat tradițional

.

Rețetă de ardei umpluți. Un fel de mâncare numai bun de preparat vara sunt ardeii umpluți, când legumele sunt proaspete. Aroma lor este extraordinar de bună, mai ales dacă sunt făcuți după rețeta tradițională, ca atunci când eram mici.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ardeii copți sunt unul dintre preparatele perfecte de gătit vara. Mai ales ardeii proaspeți din grădină dau o aromă cu totul specială preparatului. Iată cum se gătește cea mai simplă rețetă de ardei copți.


Citește și: Ciorbă de văcuță.

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.

Citește și: Elena Marin îl atacă pe Zanni după eliminarea de la Survivor:

Citește și: Alexandra Stan și soțul ei își doresc un copil:

Ingrediente – Rețetă ardei copți

  • 10-12 ardei grași
  • 700 g carne tocată
  • 1-2 cepe
  • 1/2 pahar de orez
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare, piper, paprika
  • 100 ml bulion
  • frunze de dafin
  • ulei

Mod de preparare – Rețetă ardei copți

Ardeii se spală și se curăță de semințe. Carnea tocată va fi amestecată cu sare, piper, ceapa tocată, orez, paprika, verdețuri și pasta de roșii. Se amestecă totul, apoi se adaugă oul.


Compoziția se va adăuga în ardei, dar fără să fie umpluți căci orezul se va umfla. După ce au fost umpluți, ardeii vor fi puși într-o cratiță.

Într-o oală se va pune la fiert aproximativ un litru și jumătate de apă. Când aceasta este fiartă se va turna peste ardei cât să îi acopere. Se adaugă și foile de dafin.

Cratița se va pune pe aragaz. Când apa începe să clocotească se adaugă și bulionul. După aproximativ o ora – o ora și jumătate, mâncarea ar trebui să fie gata.

Sursa foto: retete.unica.ro