Rețetă de alivenci moldovenești

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de alivenci moldovenești. Un preparat tradițional și simplu, care poate ține locului unui aperitiv sau unui desert gustos. Rețeta de alivenci moldovenești este una țărănească autentică și se prepară din câteva ingrediente simple. Dacă vreți să vă răsfățați familia cu un preparat tradițional, nu ezitați să încercați recomandarea noastră!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de alivenci moldovenești. Este un desert specific zonei Moldovei, pe care multe bunici l-au preparat nepoților. Pentru prepararea acestei tarte, nu este nevoie de mult timp în bucătărie, iar rezultatul este spectaculos. Mai mult, este rumenă, are o textură pufoasă și poate constitui un mic dejun perfect. Dacă doriți să încercați un desert tradițional, încercați rețeta de alivenci moldovenești. Cu siguranță vă veți surprinde familia!

Citește și: Rețetă de chec cu afine

Citește și: Rețetă de gem de prune.Află ingredientul secret

Citește și: Rețetă de tartă cu smochine

Citește și: Rețetă de gogoșari în oțet, fără fierbere

Rețetă de alivenci moldovenești. Ingrediente

Pentru blat:

1 litru de lapte proaspăt cu 2% grăsime

100 g unt cu 82% grăsime

300 g mălai

500 g brânză de vaci

300 g smântână cu 20% grăsime

5 ouă

50 g făină albă de grâu

un plic de zahăr vanilat

sare de mare iodată (după gust)

coajă de portocală

Pentru umplutură

200 g zahăr

coajă de lămâie

5 ouă

dulceață (după gust)

zahăr pudră (după gust)

Rețetă de alivenci moldovenești. Mod de preparare

1. Într-o cratiță, se adaugă laptele, untul, zahărul vanilat și sarea și se lasă la fiert. Când compoziția începe să fiarbă, se adaugă mălaiul și se amestecă continuu, potrivit stiridiaspora.ro.

2. După 5 minute, se stinge focul, iar compoziția se lasă la răcit. Ulterior, într-un bol, se amestecă brânza dulce, smântâna, gălbenușurile, făina, zahărul și coaja de lămâie și de portocală, până la omogenizarea zahărului.

3. Compoziția rezultată se toarnă peste terciul de mălai, împreună cu ambușurile bătute spumă, și se amestecă bine.

4. În această etapă, compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârstie de copt și se bagă la cuptor la 170 °C, timp de 45-50 de minute.

5. Alivencile pot fi consumate cu smântână sau dulceață. Poftă bună!

Sursa foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton