Chiftele din năut. Rețetă de post delicioasă

.

Chiftele din năut. Cu toții suntem fanii chiftelelor, fie ele cu carne de porc sau de pui. Acum, ne aflăm în postul Paștelui și astfel de preparate sunt excluse din mediul celor care vor să țină post. Avem alternativa perfectă: chiftele de năut sunt la fel sau poate mai gustoase decât cele de carne.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Chiftele de năut sunt delicioase și se prepară foarte ușor. Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente pe care le găsiți în orice magazin. Chiftele sunt ușor de preparat, iar cei dragi le vor adora.


Chiftele din năut – Ingrediente

200 g năut

 500 g fasole boabe

 1 ceapă

 3 căţei
de usturoi

 1
legatura pătrunjel

 3 linguri
făină

 1
lingurita chimen măcinat

 1
lingurita coriandru măcinat

 1
lingurita boia dulce

 3
linguri busuioc proaspăt, tocat

 ulei
pentru prăjit

 sare

Citește și: Musaca de post cu ciuperci.Rețeta simplă și gustoasă

Citește și: Chec de post cu nuci.Rețetă rapidă și gustoasă

Citește și: Tartă cu lămâie.Rețeta lui Florin Dumitrescu

Citește și: Pizza de post.Rețeta lui Mino de la Chefi la Cuțite


Chiftele din năut – Mod de preparare

1. Năutul și fasolea se lasă la înmuiat peste
noapte. A doua zi, se scurg și se fieb 45 de minute în oala sub presiune.

2. După care, trebuie să mixați năutul cu
fasolea și să adăugați pătrunjel tocat, ceapa tocată, usturoiul pisat, făina,
mirodeniile și sarea.

3. Apoi, amestecați totul bine cu mâna. În cazul
în care este prea uscată compoziția, adăugați puțină apă.

4. Dați totul la frigider pentreu 30 de
minute.

5. Apoi, cu mâinile umezite, formați chiftelele, potrivit unica.ro.

6. Prăjițile în baie de ulei încins, iar apoi
trebuie să le scoateți pe un șervețel de hârtie care să absoarbă surplusul de
ulei.

Poftă bună!