Această rețetă de Crăiasa Zăpezii este una foarte populară, mai ales că o prepară și Chef Florin Dumitrescu, de la Chefi la Cuțite. Deși mulți dintre noi am copilărit cu acest desert, varianta faimosului Chef este o reinterpretare a prăjiturii copilăriei noastre.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Chef Florin Dumitrescu postează destul de des rețetele pe care le prepară chiar și în timpul său liber, printre ele numărându-se și această rețetă de Crăiasa Zăpezii. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, foarte ușor de gătit, iar prăjitura este gata cât ai clipi. Cu toate acestea, dacă alegi să o prepari, trebuie să ai în vedere faptul că există câteva secrete pentru ca ea să iasă perfectă.
Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată. Simplu și delicios
Citește și: Rețetă tocană țigănească. Narcisa Birjaru a pregătit-o la Chefi la cuțite
Citește și: Rețetă Cușma lui Guguță. Un desert simplu de preparat
Citește și: Rețetă prăjitură snickers. Cel mai gustos desert
Pe lângă rețetele
pe care Florin Dumitrescu le împărtășește cu internauții, soția sa, Cristina îl
asistă și „dă din casă’ și la capitolul viață de familie. Această rețetă de
Crăiasa Zăpezii este preferata chef-ului, care ne oferă sfaturi importante
despre alimentația echilibrată pe rețelele de socializare. Mai mult, deși
Florin și Cristina au mare grijă la ce mănâncă fetițele, și ele au „liber’ la Crăiasa
Zăpezii, semn că e perfectă pentru orie vârstă!
Ingrediente
Crăiasa Zăpezii
Pentru a prepara
această rețetă de Crăiasa Zăpezii, vei avea nevoie de:
- 6 ouă;
- 150 gr. de făină;
- 350 gr. de zahăr;
- 250 gr. de ciocolată albă;
- 2 pliculețe zahăr vanilat;
- 300 ml. de frișcă lichidă;
- 50 gr. de fulgi de cocos;
- 500 ml. lapte;
- 50 gr. unt;
- 5 gr. de gelatină.
Mod de preparare
rețetă Crăiasa Zăpezii
- Separăm cele șase ouă cu grijă, pentru că albușurile vor fi folosite la blat, iar bălbenușurile la crema de vanilie;
- Pentru blat, vom mai avea nevoie de 6 linguri de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat;
- După ce batem albușurile spumă, adăugăm zahărul și zahărul vanilat, până ce compoziția devine omogenă și lucioasă;
- Adăugăm treptat și făina, ca mai apoi să pregătim o tavă cu hârtie de copt;
- Preîncălzim cuptorul la 170°C și punem blatul prăjiturii Crăiasa Zăpezii vreme de 25 de minute. Este foarte important să nu deschidem cuptorul în primele 15 minute, iar blatul este gata atunci când trece de testul scobitorii;
Secretul prăjiturii pe care o preferă chef Florin Dumitrescu
- Pentru crema de vanilie folosim cele 6 gălbenușuri, 200 gr. de zahăr și 100 gr. de făină;
- Punem laptele la fiert și când dă în clocot îl turnăm peste crema de gălbenușuri cu zahăr și făină, amestecând continuu ca să nu se prindă;
- Fierbem crema la foc mic, iar când este gata punem un cub de unt;
- Fierbem frișca lichidă până când se îngroașă și scade, adăugăm gelatina topită, fierbem compoziția și la final adăugăm și ciocolata albă, tăiată în bucățele mici. Amestecăm bine până când se răcește;
- Vom aranja prăjitura astfel: blat, un strat de cremă cu ciocolată, un strat de cremă cu lapte și tot așa, până se termină blatul;
- La final, ornăm prăjitura cu fulgi de cocos sau cu ciocolată rasă.
Gata! Această rețetă de Crăiasa Zăpezii pregătită și de Florin Dumitrescu este gata!
Sursa FOTO: