Rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu

.

Cozonacul este un preparat care nu lipsește de pe masa de Paște a românilor, așa că dacă te numeri printre adepții acestui desert tradițional, îți recomandăm să consulți rețeta lui Florin Dumitrescu. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Florin Dumitrescu a dezvălui rețeta unui cozonac pufos, ideal pentru sărbătorile pascale. Dacă credeai că prepararea cozonacului este o adevărată corvoadă, iată ce pași simpli trebuie să urmezi, conform instrucțiunilor juratului de la „Chefi la cuțite’.

Citește și: Rețetă de mâncare de ștevie

Citește și: Ce se gătește pentru Duminica Floriilor! Lista preparatelor pe care NU trebuie să le ai pe masă

Citește și: Rețetă de humus cu urzici

Citește și: Rețetă de șnițele din soia cu sos de ceapă


Rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu – Ingrediente

500 de grame de făină

2 ouă

20 g drojdie

150 ml lapte

100 ml apă

400 g miez de nucă

1 coajă de portocală

100-150 g zahăr brun

200 g unt

1 linguriță de scorțișoară

Cuișoare


Rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu – Mod de preparare

1. Într-un bol încăpător, se amestecă făina cu untul până se obține o compoziție omogenă. Într-un vas separat, se dizolvă drojdia în lapte și se adaugă un gălneșuș de ou și zahăr brun.

2. Cele două compoziții se omogenizează, iar aluatul obținut se frământă bine. La sfârșit, acesta se lasă la rece pentru aproximativ 20 de minute.

3. Pentru umplutura de cozonac, amestecați într-un recipient nuca, zahărul brun și cuișoarele. Ulterior, nuca se amestecă nuca cu siropul obținut, scorțișoară și coajă de portocale, potrivit spynews.ro.


4. Aluatul se întinde subțire, se pune peste umplutura cu nucă, apoi se închid capetele și se rulează.

5. Cozonacul se lasă la rece pentru 30 de minute. Ulterior, se unge cu ou și se înteapă din loc în loc pentru a se coace bine. Timpul recomandat de coacere este de 40 – 45 de minute. Poftă bună!

Sursa foto: Arhiva Viva!