Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu

 Ifrim Georgiana
.

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători, fiind un preparat extrem de popular și îndrăgit. Iată rețeta celebrului bucătar de la „Chefi cu cuțite' pentru cel mai pufos și aromat cozonac!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Mesele de sărbători sunt incomplete fără tradiționalul cozonac. În mod obișnuit, acest desert are ca ingrediente de bază: făina, laptele, zahărul, ouăle, untul, zahar, drojdia, și pentru un gust mai plăcut se adaugă diferite esente, zahar vanilat, coji rase de lămâie sau/și portocale. Secretul lui chef Cătălin Scărlătescu pentru prepararea cozonacului este folosirea unui unt de calitate, iar acesta îl recomandă pe cel belgian.

Citește și: Prăjitură cu morcov și mere.Cel mai delicios desert de post

Citește și: Rețetă de icre de fasole.Perfectă în perioada de post

Citește și: Rețetă de smântână de post.Se prepară în doar câteva minute

Citește și: Ce este mâncarea kosher 

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu – Ingrediente

1 kg făina

250 gr zahăr

450 ml lapte

5 ouă

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500 gr nucă

200 gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30 gr portocală confiată

30 gr coajă de lămâie stafide (opțional)

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu – Mod de preparare

1. Într-un bol, se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Aluatul se lasă la crescut până își dublează volumul.

2. Ulterior, se pune laptele la fiert și se adaugă zahărul. Mai apoi, gălbenușurile se freacă cu un  praf de sare.

3. Într-un bol încăpător, se adaugă făina. Peste aceasta, se torn gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și maiaua. Întreaga compoziție se frământă până se obține un amestec elastic și se lasă la dospit pentru o oră.

4. În această etapă, se ia o bucată de aluat, se întinde și se unge cu crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat și stafide și se rulează. Rulada se taie în două și se unge cu ou, potrivit libertatea.ro.

5. Cei doi cozonaci se pun într-o tavă tapetată cu unt și se mai lasă la dopsit pentru două ore. Mai apoi, aceștia se bagă la cuptor pentru circa 1 oră la 160 grade.

Sursa foto: Arhiva Viva!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton