Rețetă de cozonac ardelenesc Kovacs

 Martin Lorena
.

Rețetă de cozonac ardelenesc Kovacs. În urmă cu câțiva ani, în perioada sărbătorilor de iarnă, am fost în vizită la o familie din Ardeal. Aceștia m-au servit cu un cozonac absolut delicios, despre care nu știam prea multe. Din acel moment, în fiecare an de Crăciun gătesc această rețetă de Kovacs. Iată de ce ai nevoie pentru un desert delicios!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de cozonac ardelenesc Kovacs. În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, decid să pregătesc un desert cu totul special pentru prietenii și familia mea. Această rețetă am învățat-o chiar din Ardeal! Este vorba despre un cozonac ardelenesc absolut delicios. Uite cât de ușor se pregătește!

Citește și: Ciorbă de ciocănele.O rețetă ieftină și delicioasă

Citește și: Rețetă de orez cu dovlecei.Sățioasă și gustoasă

Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut

Citește și: Rețetă specială de vin fiert cu scorțișoară

Rețetă de cozonac ardelenesc Kovacs – Ingrediente

Pentru aluat:

  •  1 kg faina
  •  25 g drojdie
  •  4 oua intregi
  •  1/2 litri lapte
  •  1 cana zahar
  •  vanilie
  •  coaja lamaie
  •  rom
  •  12 linguri ulei

Pentru umplutură:

  •  2 albusuri ou
  •  1 cana zahar
  •  4 linguri cacao
  •  rom
  •  200 g stafide
  •  400 g nuca

Rețetă de cozonac ardelenesc Kovacs – Mod de preparare

  1. Se cerne făina. În mijlocul unui bol se așează trei sferturi din drojdia frecată cu o linguriță de zahăr, 2 linguri de lapte și o lingură de făină. Se amestecă totul și se lasă la crescut.
  2. Separat, se pune la fiert restul de lapte. Când acesta este suficient de cald, se amestecă cu zahărul și mirodeniile.
  3. Într-un alt bol, se bat ouăle întregi.
  4. Când aluatul inițial a început să crească, se pune laptele călduț, ouăle bine bătute și uleiul.
  5. Se lasă la crescut aproximativ o oră în bolul acoperit cu un prosop curat.
  6. Între timp ne vom ocupa de compoziție. Cele două albușuri de ou, zahărul, cacaoa, romul, stafidele și nuca se amestecă foarte bine într-un castron.
  7. Când aluatul și-a dublat volumul, se ia câte o bucată și se umple cu compoziția pregătită mai devreme.
  8. Se ung tăvile cu ulei și se pune cozonacul. Se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, potrivit Unica.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton