Rețetă de cornulețe de post cu apă minerală. În perioada postului, tot mai multe gospodine încearcă să găsească inspirația pentru gătit pe internet. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, însă nu știi exact ce să pregătești, încearcă această rețetă de cornulețe. Conține doar alimente de post!
Newsletter zilnic Viva!
Intră în lumea Viva! pentru a afla cele mai noi știri mondene.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
În această perioadă a anului, tot mai multe gospodine caută rețeta perfectă de desert! Dacă te numeri printre acestea, te poți declara o femeie norocoasă deoarece tocmai ți-am pregătit cea mai simplă rețetă de cornulețe de post. Iată cât de ușor se prepară!
Citește și: 3 rețete de post.Preparate rapid de gătit
Citește și: Rețete de post.Cele mai delicioase feluri de mâncare de post
Citește și: Drob de post cu legume și orez.Rețete simple
Citește și: Rețetă fasole scăzută de post
Rețetă de cornulețe de post cu apă minerală. Ingrediente
- 300 gr făină
- 75 gr zahăr
- 75 ml ulei
- 100 ml apa minerală
- 5 gr praf de copt
- 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță oțet
- 1 pastaie de vanilie
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 250 g gem de prune
- 50 gr miez de nucă
- zahăr pudră cu aroma de vanilie, pentru pudrat
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2022/03/cover-VIVA-martie-small-331-764x1024.jpg)
Rețetă de cornulețe de post cu apă minerală. Mod de preparare
- Făina se cerne, apoi se amestecă într-un bol, împreună cu praful de copt și sarea.
- Uleiul se mixează bine cu zahărul, apoi se adaugă treptat apa minerală. Această compoziție se va turna peste făina pregătită anterior.
- Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în oțet și semințele de la păstaia de vanilie. Se omogenizează totul și se frământă până când devine un aluat compact.
- Aluatul se lasă câteva minute, apoi se aluatul și se modelează sub forma unui rulou. Acesta se lasă la frigider pentru 30 de minute.
- După cele 30 de minute, se scoate de la frigider, se întinde și se formează rondele de 3-4 cm. Acestea se umplu cu amestecul de dulceață și nuci.
- Transferăm cornulețele în tavă, pe hârtie de copt și le coacem la 190-200 de grade, pentru 15-20 de minute.
- Când sunt gata, se pudrează cu zahăr vanilat, potrivit Antena 1.
Sursă foto: Shutterstock
Fii primul care afla toate noutățile mondene
Newsletter
Cel mai nou VIDEO
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_572722885.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2020/09/hepta_5277581-1.jpg)