Rețetă de cornulețe de post cu apă minerală

 Martin Lorena
.

Rețetă de cornulețe de post cu apă minerală. În perioada postului, tot mai multe gospodine încearcă să găsească inspirația pentru gătit pe internet. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, însă nu știi exact ce să pregătești, încearcă această rețetă de cornulețe. Conține doar alimente de post!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În această perioadă a anului, tot mai multe gospodine caută rețeta perfectă de desert! Dacă te numeri printre acestea, te poți declara o femeie norocoasă deoarece tocmai ți-am pregătit cea mai simplă rețetă de cornulețe de post. Iată cât de ușor se prepară!

Citește și: 3 rețete de post.Preparate rapid de gătit

Citește și: Rețete de post.Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Citește și: Drob de post cu legume și orez.Rețete simple

Citește și: Rețetă fasole scăzută de post

Rețetă de cornulețe de post cu apă minerală. Ingrediente

  • 300 gr făină
  • 75 gr zahăr
  • 75 ml ulei
  • 100 ml apa minerală
  • 5 gr praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 250 g gem de prune
  • 50 gr miez de nucă
  • zahăr pudră cu aroma de vanilie, pentru pudrat

Rețetă de cornulețe de post cu apă minerală. Mod de preparare

  1. Făina se cerne, apoi se amestecă într-un bol, împreună cu praful de copt și sarea.
  2. Uleiul se mixează bine cu zahărul, apoi se adaugă treptat apa minerală. Această compoziție se va turna peste făina pregătită anterior.
  3. Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în oțet și semințele de la păstaia de vanilie. Se omogenizează totul și se frământă până când devine un aluat compact.
  4. Aluatul se lasă câteva minute, apoi se aluatul și se modelează sub forma unui rulou. Acesta se lasă la frigider pentru 30 de minute.
  5. După cele 30 de minute, se scoate de la frigider, se întinde și se formează rondele de 3-4 cm. Acestea se umplu cu amestecul de dulceață și nuci.
  6. Transferăm cornulețele în tavă, pe hârtie de copt și le coacem la 190-200 de grade, pentru 15-20 de minute.
  7. Când sunt gata, se pudrează cu zahăr vanilat, potrivit Antena 1.

Sursă foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton