Rețetă de coji de eclere. Ușor de preparat!

.

Rețetă de coji de eclere. Eclerele reprezintă un preparat împrumutat din bucătăria franțuzească, ce a devenit imediat preferatul românilor. Atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi, trebuie să le pregătești acest desert savuros. Te vom învăța cum să prepari cele mai bune coji de eclere. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Atunci când vrei să prepari ceva delicios familiei tale, încearcă eclerele. Acestea au un gust senzațional, sunt ușor de făcut și nu necesită mult timp în bucătărie. Noi te vom învăța cum să faci cele mai bune coji, iar crema o alegi chiar tu. Iată de ce ai nevoie!

Citește și: Rețete de turtă dulce.Un desert delicios!

Citește și: Rețete de ouă umplute.Ușor de făcut!

Citește și: Bruschete rapide:2 rețete perfecte pentru seara de film

Citește și: Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe


Rețetă de coji de eclere – Ingrediente

  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 130 gr făină
  • 4 ouă medii (200 gr, cântărite fără coajă)
  • un vârf de lingurță cu sare

Rețetă de coji de eclere – Mod de preparare


  1. Untul păstrat la temperatura camerei se taie în cubulețe mici și se pune într-un vas, pe foc, împreună cu  apa, laptele și puțină sare. Se amestecă bine, până când începe să fiarbă, apoi se adaugă făina.
  2. Se ia vasul de pe foc și se amestecă foarte, foarte bine.
  3. Când aluatul s-a răcit, se adaugă ouăle pe rând și se amestecă bine după fiecare.
  4. Acesta se dă la rece pentru aproximativ o oră.
  5. Punem aluatul răcit în săculețul unui poș cu dui stelat și formăm dungi din el, în tava tapetată cu hârtie de copt. 
  6. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă până se rumenesc bine la suprafață, potrivit Antena1.

Sursă foto: Shutterstock