Rețetă de cod cu sos de unt și usturoi. Un preparat plin de savoare, ușor de făcut și gata în aproximativ 30 de minute. Dacă vrei să pregătești o cină de neuitat, nu ezita să încerci rețeta recomandată de noi. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de cod cu sos de unt și usturoi. Codul este un pește cu carnea albă și fragedă, are puține grăsimi și este lipsit de oase, motiv pentru care nu o să-ți transforme masa într-un chin. Acest tip de pește are un gust plăcut și ușor sărat și poate fi gătit în cele mai îndrăznețe combinații. În cazul rețetei de mai jos, untul și usturoiul potențează din plin gustul peștelui.
Citește și: Rețetă de ștrudel cu fructe de pădure
Citește și: Rețetă supă cremă de ciuperci.Un deliciu sănătos și ușor de gătit
Citește și: Rețetă de paste cu fructe de mare
Citește și: Rețetă de plăcintă cu vișine
Rețetă de cod cu sos de unt și usturoi – Ingrediente
60 g unt (la temperatura camerei)
1/2 legătură de pătrunjel tocată
1 căpățână de usturoi tocată
1 ceapă mică tocată (sau 2-3 verzi, dacă aveți)
1/2 linguriță muștar
1 lingură de făină
2 linguri zeamă de lămâie
sare și piper după gust
ulei pentru prăjit
4 file-uri de cod
Rețetă de cod cu sos de unt și usturoi – Mod de preparare
1. Peștele se asezonează cu sare și piper și se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei. Acesta se prăjește timp de 4 minute pe o parte și 2 minute pe celaltă parte.
2. Într-un alt bol, se amestecă ingredientele rămase. Peste file-urile de cod se pune câte o lingură din combinația obținută.
3. Tigaia se bagă la cuptor pentru câteva minute, la o temperatură mare sau până când peștele se pătrunde, potrivit retete.unica.ro.
4. Când peștele este gata, se scoate din cuptor, iar deasupra se pune untul. Aveți grijă să faceți acest pas cât file-urile sunt încă fierbiți. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik