Rețetă de pancakes. Cum să faci clătite pufoase

 Lupescu Anca
.

Clătitele americane sau pancakes, servite cu sirop de arțar sunt un mic dejun tradițional în America. Există chiar și o zi dedicată clătitelor, cunoscută ca Shrove Tuesday, care se sărbătorește în februarie sau martie, înainte de Ash Wednesday (prima zi din Postul Pastelui). În traducere, pancakes înseamnă „prăjitură la tigaie', iar de-a lungul timpului acestea s-au mai numit „flapjack' și „griddle cake'.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Clătitele americane sunt ușor de preparat și pot fi servite ca mic dejun sau ca desert. Îți prezentăm cea mai ușoară și delicioasă rețetă de clătite pufoase, pe care o poți transforma după bunul plac. Poți adăuga cremă de ciocolată, fructe, zahăr pudră sau chiar bacon și cremă de brânză.

Secretul pentru clătite pufoase sau pancakes

Spre deosebire de cele românești, pe care le preparăm în mod traditional, clatitele americane sunt mai groase si au o consistenta pufoasa. Desi modul de preparare nu este complicat, exista totusi cate trucuri de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa pregatesti o portie de pancakes ca la carte:

  • Foloseste intotdeauna unt topit în aluatul lor, daca vrei sa obtii un desert cu o aroma deosebita si un gust fin. Bineinteles, mai poti adauga si alte arome, dupa preferinte, de la esenta de vanilie, la esenta de rom sau migdale.
  • Foloseste unt in loc de ulei ca sa coci clatitele. Adauga un cub de unt in tigaie, lasa-l sa se topeasca, scurge apoi excesul si sterge usor cu un servetel. Astfel, clatitele vor ramane aurii la suprafata. Tine cont ca e necesar sa ungi tigaia cu unt doar la inceput.
  • Adauga neaparat praf de copt sau bicarbonat de sodiu in compozitia clatitelor, deoarece le ajuta sa creasca.
  • Clatitele americane nu ar trebui sa aiba mai mult de 7-8 centimetri in diametru, asa ca poti face mai multe clatite in acelasi timp in tigaie, daca este destul de incapatoare.
  • Foloseste o tigaie de teflon in care sa coci clatitele, deoarece compozitia nu se va lipi.
  • Coace clatitele la foc mediu, pentru a nu risca sa se arda sau sa nu coaca uniform.
  • Compozitia pentru clatitele americane poate fi preparata prin separarea albusurilor de galbenusuri sau poti bate ouale fara sa le separi. Orice varianta vei alege, cu siguranta vei obtine o portie de clatite pufoase.

Rețetă pancakes- clătite pufoase

  • 400 de grame de faina
  • 500 de mililitri de lapte
  • un ou
  • o lingura de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de unt
  • sare

Mod de preparare clătite pufoase:

Adauga faina, zaharul, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt intr-un bol incapator. Fa o gaura in mijlocul amestecului cu faina si adauga oul, esenta de vanilie si laptele. Poti amesteca rapid si usor compozitia cu un mixer.

Odata ce aluatul este omogen, adauga untul si amesteca din nou.

Citește și: Mihai Bendeac dezvăluie secrete tulburătoare din cartea vieții lui:'Capitolul ăsta nu am reușit să-l scriu decât în momentul în care m-am îmbătat pulbere' / EXCLUSIV

Citește și: Brigitte, o nouă operație estetică. Florin Pastramă a fost șocat când a văzut-o:’Să nu te sperii de mine’

Citește și: Pepe, iubit în secret! Ce scrisoare de dragoste a primit:„Sunt 6 ani de când te-am sărutat și te-am vrut’

Adauga compozitia pentru clatite in tigaie. Atunci cand apar bule la suprafata, e timpul sa intorci clatitele.Pune pe farfurie clătitele și adaugă topping-urile preferate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton