Rețetă de clătite leneșe

 Borcilă Andreea
.

Rețetă de clătite leneșe. Desertul următor te va scuti de toată treaba din bucătărie și îți va lăsa mai mult timp liber să faci ceea ce-ți place.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Clătitele leneșe sunt tradiționale în Republica Moldova și se pregătesc diferit față de cele obișnuite. Mai exact, vei lăsa cuptorul să facă toată treaba, în timp ce tu te uiți la serialul tău preferat, mai degrabă decât să iei fiecare clătită în parte și să o prăjești în tigaie. Au primit denumirea de leneșe pentru că, în general, sunt mici ca mărime și se prepară extrem de ușor. Iată rețeta, conform Playtech.

Rețetă de clătite leneșe. Ingrediente

  • 2 ouă
  • 85 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • vanilie, după gust
  • 500 ml lapte integral
  • 70 g unt nesărat
  • 170 g făină albă
  • 1 linguriță praf de copt

Rețetă de clătite leneșe. Mod de preparare

  • Mixează ouăle cu zahărul, vanilia, sarea până își crește volumul.
  • Cerne treptat făina, praful de copt și laptele, apoi omogenizează.
  • Adaugă untul topit și răcit și amesteci compoziția.
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, toarnă aluatul, apoi dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de o jumătate de oră, până trece testul scobitorii.
  • În final, se porționează aluatul, după preferință, se adaugă umpluturile preferate și se rulează.

Sursă foto: Profimedia

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton