Cauți cea mai bună rețetă de ciulama de pui? Ei bine, noi îți oferim cea mai simplă variantă, cea clasică, fără smântână, dar la fel de fină și de cremoasă, care îți va aminti, cu siguranță, de gustul copilăriei.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Cu siguranță, în caietul fiecărei gospodine există o rețetă de ciulama de pui, însă de departe cel mai ușor de preparat este cea clasică. În copilărie, cu toții am fost răsfățați de părinți sau de bunici cu delicioasa ciulama, al cărei gust este perfect potențat de mămăliga fierbinte, alături de care este servită de obicei. Pe cât este de simplu de pregătit, pe atât este de delicioasă.
Citește și: Cea mai bună ciorbă de burtă DE POST. Ingredientul-minune care o transformă într-un adevărat deliciu
Citește și: Rețetă tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară
Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână
Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Ideal pentru orice ocazie
Citește și: Rețeta de pâine recomandată de Andreea Marin. Este gata în 5 minute
Rețetă ciulama de pui
Pentru a găti o rețetă de ciulama de pui tradițională nu aveți nevoie de smântână, preparat care a început să se adauge mai recent, pentru a da preparatului o cremozitate specială. Iată însă că această mâncare gustoasă nu are nevoie neapărat de smântână, ingredient care, de altfel, conține destule calorii…
Ingrediente
Ingrediente
- pulpe de pui, ciocănele, piept de pui, după preferință – 600 g
- 500 ml supă pui
- 2 cepe tocate mărunt
- faină – 2 linguri
- unt – 50 grame
- lapte – 100 ml
- patrunjel sau mărar proaspăt
- sare – după gust
- piper – după gust
Cum se prepară ciulamaua de pui
Iată cum se pregătește cea mai bună rețetă de ciulama de pui! Punem tigaia pe foc și adăugăm cele 50 g de unt. Lăsăm să se topească. După ce se încinge, punem bucățile de carne în tigaie, iar după 2-3 minute le întoarcem pe partea cealaltă. Carnea nu trebuie prăjită, ci doar rumenită puțin, pentru a da mâncării un gust bun. Se scoate carnea cu o paletă și se adaugă ceapa tăiată mărunt și, opțional, 2 căței de usturoi tăiați mărunt, dacă vă place gustul mai pregnant (dacă doriți puțină culoare, puteți adăuga și morcov dat pe răzătoarea mică). Se pune carnea la loc în vas peste ceapa călită și se stinge cu supa de pui pregătită în prealabil (dacă nu aveți, puteți folosi concentrat de pui). Se lasă la fiert.
Între timp, se amestecă făina cu laptele, astfel încât să nu se creeze cocoloașe. După ce carnea de pui a fiert, se adaugă făina amestecată cu lapte și se lasă la fiert până se îngroașă. Se adaugă sare și piper, se mai lasă să dea 2-3 clocote și se stinge focul.
Dacă ciulamaua este prea groasă, adăugați puțină supă de pui. Dacă este prea subțire, mai dezlegați o lingură de făină cu puțină supă și adăugați-o în mâncare.
Se servește cu mămăliguță fierbinte. Deasupra se pune pătrunjel sau mărar tocat, după gust.
Foto: Shutterstock