Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

 Oana Pantazi
.

O porție de ciorbă de salată verde este soluția perfectă pentru o zi toridă de vară și nu numai. Fie că alegeți să o pregătiți cu bacon sau costiță, fie în varianta fără carne, este fresh, gustoasă și foarte simplu de făcut.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

În zilele toride de vară, când toată lumea își dorește să mănânce cât mai light, o porție de ciorbă de salată este varianta ideală chiar și pentru cei mai pretențioși. Fresh, simplu de făcut și plină de vitamine, aceasta poate fi gătită în mai multe variante. Doamnele și domnișoarele care țin la siluetă, pot, de exemplu, renunța la bacon, iar atunci preparatul va fi mult mai light.

Ciorbă de salată verde cu bacon și omletă

Dacă vrei să gătești ciorbă de salată verde, trebuie să știi că există mai multe variante – cu sau fără afumătură, cu ou bătut zdrențe, cu omletă, acrită cu borș sau cu oțet. Indiferent de alegerea făcută, rezultatul este la fel de bun, însă noi vă recomandăm varianta cu omletă, acrită cu oțet.

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Salam de biscuiți de post. Cea mai simplă rețetă

Citește și: Scovergi pufoase fără drojdie. Rețeta originală ca la bunica acasă

Citește și: Rețetă de ciorbă de lobodă, de post. Cel mai sănătos preparat, primăvara. Ce vitamine conține

Ingrediente ciorbă de salată

  • Două sau trei salate (depinde de mărime)
  • 200 g kaiser sau costiţă
  • două ouă + 4 ouă pentru omletă
  • două cepe mici
  • 4 fire de ceapă verde
  • o cutie de smântână
  • piper, sare
  • mărar, leuștean
  • oțet (puteți folosi și lămâie sau borș)

Cum se prepară ciorba de salată

Ceapa se toacă mărunt, iar kaiserul fâşii. Se pun la rumenit în puţin ulei. Se acoperă cu apă (sau stock de legume) şi se lasă 7-8 minute la fiert, după care se adaugă ceapa verde tăiată rondele. Se completeaza cu apă şi se lasă la fiert încă 10 minute.

Salata tăiată fâşii de un centimetru se adaugă peste compoziţie și se potrivește de sare și piper. Se lasă pe foc 5 minute, timp în care se amestecă uşor. Între timp, din cele 4 ouă se prepară o omletă obișnuită, care se taie fâșii și se lasă deoparte. Se ia ciorba de pe foc și se bat gălbenușurile de la cele 2 ouă (albușurile se pot folosi la omletă) cu smântâna și cu oțet după gust. Se ia cu polonicul din oală și se toarnă peste acest amestec până se subțiază, apoi se toarnă peste restul ciorbei. La final, se adaugă mărarul și leușteanul tocate mărunt.

  • Vezi mai multe retete de salate de vara, ideale pentru orice amator de gusturi fresh!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton