Rețetă ciorbă de perișoare de post. Deja s-a intrat în postul Crăciunului, iar tot mai multe persoane nu știu ce să mai mănânce în această perioadă, vă propunem această rețetă de ciorbă de perișoare de post. Este extrem de ușor de preparat și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă ciorbă de perișoare de post. Fie că vrei să ții post în această perioadă sau că pur și simplu nu mai consumi carne, îți propunem această rețetă de ciorbă de perișoare de post. Iată ce ingrediente trebuie să folosești.
Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!
Citește și: Ciorba de conopidă cu pui
Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă
Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură
Rețetă ciorbă de perișoare de post. Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 1 ardei roşu
- 2 cepe
- borş
- pătrunjel
- frunze de ţelină
Pentru perișoare:
- 120 gr orez
- 2 cepe potrivite
- 150 gr granule soia fiartă
- 2-3 linguriţe seminţe de in măcinate
- 4-5 linguri fulgi de ovăz
- 4-5 linguri făină de grâu
- condimente după preferinţe
Rețetă ciorbă de perișoare de post. Mod de prepare
- Tai legumele și pui la călit morcovul, țelina și păstârnacul.
- Pune într-o oală mare în jur de 5l de apă și pune legumele călite în ea, apoi adaugă și ceapa, dar și ardeiul.
- Lasă la fiert pentru 20 de minut, apoi adaugă borșul.
- În tot acest timp pune la călit ceapa pentru perișoare. Adaugă și orezul și dă focul mic. După ce ai lăsat totul pentru 2-3 minute, poți adăuga și făina, fulgii de ovăz, condimentele şi granulele de soia.
- Lasă totul pentru încă 3-4 minute și apoi din rezultaul obținut vei începe să modeleze perișoarele, notează BZI.
- Perișoarele obținute le vei adăuga în supa deja pregătită și mai lași totul la fiert pentru încă 10-15 minute.
- La sfârșit poți adăuga pătrunjel, dar și țelina în oală.
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay
Cel mai nou VIDEO