Rețetă de ciorbă a la grec. Ciorbele reprezintă preparatul ideal atunci când vrei să gătești ceva sănătos și gustos. Consumate fierbinți, ele ajută la alungarea răcelilor, iar mâncate reci, te răcoresc și te hidratează. În plus, ingredientele lor conțin o mulțime de vitamine necesare pentru organism. Iată cu se face rețeta de ciorbă a la grec!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă a la grec. Ai consumat în ultima vreme doar alimente uscate și simți că digestia ta nu mai funcționează la fel de bine? Probabil e momentul să încerci o mâncare bazată mai mult pe lichide. Ciorbele și supele sunt varianta ideală. Dacă vrei să încerci ceva nou și foarte gustos, noi te provocăm să încerci rețeta de ciorbă a la grac recomandată de noi. E gata în doar 30 de minute!
Rețetă de ciorbă a la grec – Ingrediente
1-2 legaturi pătrunjel
zeama de la 1-2 lămâi
1 ou
piper măcinat
3-4 boabe piper
1 păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină rădăcină şi frunze
sare
2 ardei
1-2 cepe
1 pui
2 morcovi
50 g unt
3 lingurite făină
Rețetă de ciorbă a la grec – Mod de preparare
1. Mai întâi, ocupați-vă de carne. Trebuie să curățați și să spălați puiul foarte bine sub jet de apă rece. După ce v-ați asigurat că l-ați curățat suficient, îl puteți pune la firt în apă, alături de un praf de sare.
2. Puiul se lasă la fiert la foc mic, pentru ca să nu scadă brusc. Între timp, puteți trece și la legume. La fel ca puiul, și acestea se spală și se curăță bine sub jet de apă rece.
3. După aceea, legumele se pun la fiert împreună cu puiul. Nu trebuie să le tăiați, ci să le adăugați întregi. Pentru ca aroma să pătrundă mai bine, acoperiți oala cu un capac din bucătăria dumneavoastră.
4. După ce ați verificat dacă legumele și puiul au fiert, luați oala de pe foc și strecurați totul într-o altă oală, la fe de încăpătoare.
5. Mai apoi, spargeți oul. El trebuie bătut bine alături de un praf de sare. Treptat, se adaugă și făina cernută. După ce ați obținut consistența unei creme, se pune în ciorbă trecută printr-o furculiță.
6. Apoi, ciorba se lasă să mai dea în clocot alte câteva minute. Pentru un plus de savoare, adăugați sare și piper, notează site-ul retete.unica.ro.
7. După ce ați luat oala de pe foc, puteți adăuga și untul. Ciorba se servește ornată cu zeamă de lămâie și pătrunjel. Asta a fost tot! Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock