Rețetă de chiftele cu ton

.

Rețetă de chiftele cu ton. Dacă vrei să încerci o rețetă inedită, savuroasă și ușor de făcut, nu ezita să gătești chiftelele cu ton. În cazul în care ai o conservă de ton la îndemână și nu știi în ce preparat ai putea-o folosi, iată o recomandare din partea noastră. Mai jos, găsiți ingredientele necesare și modul de gătire!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de chiftele cu ton. În general, pentru prepararea chiftelelor, se folosește carne tocată de porc, vită sau pui. Dacă vrei să gătești chiftelele într-un mod inedit, cu siguranță nu te-ai gândit că tonul ar fi o variantă excelentă. Acestea pot fi prăjite în tigaie sau pot fi coapte în cuptor, iar rezultatul va fi surprinzător în oricare dintre situații.

Citește și: Rețetă de shaorma de pui

Citește și: Cum se afumă carnea și peștele

Citește și: Rețetă de tocană de legume cu orez


Citește și: Rețetă de plăcintă cu gutui

Rețetă de chiftele cu ton – Ingrediente

1 cană fulgi de ovăz,

1 cană de apă sau lapte,

1 ou,

sare si piper după gust,

200 de grame de ton,

½ cană coriandru tocat,

1 praf de usturoi pudră,

Ulei

Rețetă de chiftele cu ton – Mod de preparare

1. Începeți cu fulgii de ovăz. Aceștia se înmoaie într-o cană cu apă pentru aproximativ o oră. Mai mult, pot fi lăsați la frigider peste noapte.

2. Când fulgii de ovăz se transformă într-o pastă, adăugați un praf de sare, piper și usturoi pudră și amestecați bine, potrivit dcnews.ro.

3. Ulterior, tonul scurs de ulei se amestecă cu fulgii de ovăz și se mai adaugă un ou și coriandru. Din compoziția obținută, formați biluțe de mărime medie.


4. Chiftelele se prăjesc într-o tigaie încinsă, pe ambele părți, pentru aproximativ 2 minute. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik