Rețetă de chiftele de post mănăstirești

 Martin Lorena
.

Rețetă de chiftele de post mănăstirești. În perioada postului, foarte multe ingrediente trebuie înlocuite de gospodine pentru a prepara mâncărurile preferate din familie. Astăzi îți prezentăm o rețetă extrem de simplă de chiftele de post. Simple ca la mănăstire!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

În copilărie, am mers la un moment dat la o Mănăstire, unde am mâncat chiftele de post. Gustul lor mi-a rămas în minte pentru mulți ani, iar acum am aflat cum erau acestea pregătite. Iată cea mai bună și simplă rețetă de chiftele de post mănăstirești!

Citește și: Rețetă de prăjitură la cană.E gata cât ai clipi!

Citește și: Sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango.Rețeta lui Chef Hadad

Citește și: Rețetă salată de icre de știucă.Simplu și rapid!

Citește și: Rețetă mâncare de cartofi fără carne.Ca la mama acasă!

Rețetă de chiftele de post mănăstirești. Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 2-3 feli de pâine
  • 150 g orez
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 frunze de dafin
  • mărar
  • pătrunjel
  • 50 g făină
  • sare
  • cimbru

Rețetă de chiftele de post mănăstirești. Mod de preparare

  1. Pentru a putea să pregătești această rețetă, trebuie să o începi din timp! Fasolea se lasă peste noapte în apă, ca a doua zi să poată fi pusă la fiert pentru 20 de minute.
  2. După ce ai fiert fasolea, clătește-o și pune-o înapoi în apă fierbinte. În timp ce apa fierbe, adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul, curățate și taiate cuburi, frunza de dafin și o linguriță cu sare.
  3. După ce legumele au fiert, scoate fasolea și dă-o prin blender, pentru a se omogeniza. Adaugă miezul de pâine înmuiat în apa în care au fiert legumele, apoi  verdeața tăiată foarte mărunt, piperul, cimbrul și usturoiul pisat. 
  4. Peste acestea, adaugă legumele pisate și ele și amestecă bine, până la omogenizare. După ce s-a format o pastă, modelează chiftele mai mici sau mai mari, după bunul plac.
  5. Trece chiftelele prin făină, apoi pune-le la prăjit în ulei încins.
  6. Când sunt gata, scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge uleiul, conform SPYNEWS.

Sursă foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton