Rețetă chec pufos. Gustos și ușor de preparat

.

Această rețetă de chec pufos este foarte ușor de preparat! Gata în doar o oră, checul pufos este bun pentru toată familia, mai ales că poate fi combinat cu diferite tipuri de ciocolată sau chiar gem. Iată cum prepari rețeta de chec pufos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Checul este una dintre cele mai simple prăjituri și poate fi preparat de oricine, indiferent de cunoștințele sale în arta bucătăriei. Rețeta de chec pufos, alături de cea de cozonac este printre cele mai iubite rețete de către români. Dar ce te faci când checul tău iese orice altceva, dar nu pufos? Această rețetă de chec pufos îți va aduce succesul garantat, pentru că am aflat secretul celui mai pufos chec.


Este foarte important să ai toate ingredientele pregătite și îți recomandăm să scoți ouăle și laptele din frigider cu câteva ore înainte să te apuci de prepararea rețetei de chec pufoc, pentru a avea timp să ajungă la temperatura camerei. Trebuie să știi și că tăvile în care coci checul pot mări timpul de coacere cu până la 20 de minute, dacă vei opta pentru vase din sticlă sau ceramică.

Citește și: Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș. Pufoși și savuroși

Citește și: Supă de roșii. Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe. Desert gustos și ușor de preparat


Ingrediente chec pufos

Pentru această rețetă de chec pufos veți avea nevoie de:

  • 8 ouă;
  • 2 căni de zahăr, a câte 250 ml fiecare;
  • 2 căni de făină;
  • 8 linguri de ulei;
  • 8 linguri de lapte;
  • 2 pliculețe zahăr vanilat;
  • o linguriță de praf de copt;
  • coajă rasă de lămâie;
  • 50 gr stafide, vișine sau alte fructe;
  • 2 linguri de cacao;
  • un praf de sare.

Mod de preparare rețetă chec pufos

  • Separăm gălbenușurile de albușuri și batem albușurile cu un praf de sare până se omogenizează, iar compoziția se transformă într-o spumă tare, care nu se mai mișcă în castron;
  • Adăugăm, după aceea, zahărul și zahărul vanilat, continuând să folosim mixerul până se topește întreaga cantitate de zahăr, iar spuma va avea un aspect lucios;
  • Batem gălbenușurile și adăugăm uleiul treptat, ca la maioneză și când capătă textură de sos adăugăm laptele și coaja de lămâie;
  • Adăugăm gălbenușurile în albușuri puțin câte puțin. Folosindu-ne de o spatulă, amestecăm de jos în sus și începem să adăugăm treptat și făina cu praful de copt, cernute;

  • Fie tapetăm două tăvi mari de cozonac cu hârtie de copt, fie cu ulei și făină, turnăm compoziția și oprim câteva în vasul în care am preparat-o;
  • Adăugăm acolo cele două linguri de cacao și turnăm amestecul obținut în tăvile de copt, peste baza checului;
  • Apoi, folosindu-ne de o furculiță sau de un pai, realizăm modelul marmorat/zebră;
  • Preîncălzim cuptorul la foc mediu (180 °C, pentru cuptoarele cu afișaj), unde lăsăm checul pufos vreme de 40 de minute;

Este foarte important să nu deschidem cuptorul, în timp ce checul se coace. După 35-40 de minute facem testul cu scobitoarea: în cazul în care nu rămâne compoziție pe scobitoare, rețeta de chec pufos este gata. Lăsăm să se răcească, scoatem checul din tăvi pe un platou și îl ornăm cu zahăr pudră.