Rețetă de chec cu maioneză. Acest preparat este extrem de gustos, ușor de făcut și gata în aproximativ 60 de minute. Dacă vă gândiți să încercați o rețetă atipică, chechul cu maioneză este o alegere excelentă. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chec cu maioneză. Această rețetă nu diferă cu mult de cea clasică pentru chec, însă maioneza înlocuiește cu succes ouăle și și uleiul. Urmând pașii de mai jos, veți obține o prăjitură extrem de pufoasă și plină de aromă. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente și puțină răbdare.
Citește și: Rețetă de ostropel de pui
Citește și: Morcov – proprietăți, beneficii și retețe ușoare cu morcov
Citește și: Rețetă de salată de conopidă cu usturoi și maioneză
Citește și: Rețetă de cod cu sos de unt și usturoi
Rețetă de chec cu maioneză – Ingrediente
250 g maioneză (la temperatura camerei)
250 g apă caldă
200 g zahăr
360 g făină
15 g praf de copt
5 ml esență vanilie
60 g ciocolată neagră
60 g ciocolată cu lapte
60 g ciocolată albă
zahăr pudră pentru ornat (opțional)
Rețetă de chec cu maioneză – Mod de preparare
1. Într-un bol, se amestecă apa și maioneza. Ulterior, se adaugă zahărul, făina, praful de copt și esența de vanilie.
2. Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până când obținem un aluat omogen.
3. Cele trei tipuri de ciocolată se taie cu ajutorul unui cuțit și se adaugă în aluat.
4. Între timp, cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius, potrivit retete.unica.ro.
5. În această etapă, aluatul se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, care se bagă la cuptor. Timpul recomandat de coacere este de 50 de minute.
6. În final, checul se pudrează cu zahăr. Poftă bună!
Sursa foto: Arhiva Viva!