Rețetă de ceafă de porc la cuptor. Ușor de făcut!

.

Rețetă de ceafă de porc la cuptor. În perioada sărbătorilor de iarnă nu trebuie să lipsească de pe masa festivă carnea de porc. Aceasta poate fi preparată sub diferite forme, însă preferata mea este ceafa de porc la cuptor. Se face extrem de repede, nu ai nevoie de multe ingrediente și are un gust senzațional!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Ceafa de porc este un aliment pe care foarte multă lume îl consumă în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceasta poate fi preparată sub diferite forme, însă preferata mea este la cuptor. Are un gust senzațional, nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și poate fi consumată alături de toți membrii familiei! Iată de ce ai nevoie!

Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme.Extrem de gustoasă!


Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Rețetă de ceafă de porc la cuptor – Ingrediente

  • 2 bucăţi de ceafă de porc de 250-300 grame fiecare
  • 4 căţei de usturoi mari
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de vin alb sec
  • 1 lingură amestec de rozmarin, oregano
  • 2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust

Rețetă de ceafă de porc – Mod de preparare

  1. Carnea va trebui bătută ușor cu ajutorul unui ciocan de șnițele. Aceasta nu trebuie subțiată prea mult, ci doar frăgezită.
  2. Se asezonează carnea cu sare, piper și restul condimentelor.
  3. Într-o tavă încăpătoare se așează carnea, uleiul, foile de dafin și vinul. Cățeii de usturoi vor fi și ei așezați în tavă tot acum, peste carne.
  4. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceti-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 45 de minute.
  5. După cele 45 de minute, scoateți tava, îndepărtați folia și mai lăsați carnea înapoi în cuptor pentru încă 10-15 minute, potrivit Știrile Kanal D.

Sursă foto: Shutterstock