Rețetă de cartofi țărănești de post. Atunci când nu știi ce mâncare de post să gătești pentru tine și familia ta, încearcă această rețetă extrem de simplă. Nu necesită decât 4 ingrediente, timpul de preparare este scurt, iar gustul este senzațional. Iată cum se pregătesc cei mai buni cartofi țărănești de post!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
În perioada postului, tot mai multe gospodine vor să găsească rețeta perfectă pentru familiile lor! Dacă te numeri printre acestea, noi îți sărim în ajutor. Iată cum să pregătești cei mai buni cartofi țărănești de post!
Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!
Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi
Rețetă de cartofi țărănești de post – Ingrediente
- 1 kilogram de cartofi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 2 cepe
- 1 legătură de pătrunjel
Condimente
- sare
- piper
- boia
Rețetă de cartofi țărănești de post – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de cartofi. Aceștia se spală bine și se pun la fiert cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se țin la foc mediu aproximativ 20-25 de minute, până când devin fragezi, dar nu sfărâmicioși.
- În momentul în care sunt fierți, aceștia se scurg de apă și se lasă la răcit. Când nu mai sunt fierbinți, se taie în cubulețe de mărimi medii.
- Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Când ceapa se înmoaie și devine translucidă, se adaugă în tigaie și cartofii fierți tăiați cubulețe. Se amestecă totul foarte bine, ca aromele să se îmbine între ele.
- După 4-5 minute, se adaugă condimentele și se amestecă cu grijă.
- Se mai lasă câteva minute la foc mediu, apoi se presară pătrunjelul tocat, potrivit Wowbiz.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO