Rețetă de caltaboș. Ca la mama acasă!

.

Rețetă caltaboș. Știm cu toții că, pe lângă timpul petrecut cu familia și cadouri, de Sărbătorim abia așteptăm preparatele speciale. Gospodinele se apucă din timp de mâncarea tradițională de Crăciun. Printre vedetele de pe masă se află și caltaboșul. Iată cum poți face cea mai bună rețetă de caltaboș.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRE, GRATIS, AICI!


Rețetă caltaboș. Este preferat de toată lumea și putem spune că poate fi vedeta de pe masa de Crăciun. Dacă vrei să pregătești cel mai bun caltaboș de Crăciun, trebuie să ții cont de următoarele mici reguli. De asemenea, vei vedea mai jos de ce ingrediente ai nevoie.

Rețetă caltaboș. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă! Nu mânca prea mult de sărbători, pentru că vine imediat vara și nu vei avea silueta pregătită!

Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme’.Extrem de gustoasă!


Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță

Rețetă caltaboș. Ingrediente

800 g carne de porc mai grasă

mațe

2 cepe

150 g de orez

3 căței de usturoi

1 lingură ulei

piper

sare

foi de dafin


Rețetă caltaboș. Mod de preparare

  1. Tăiem ceapa mărunt și o punem într-o tigaie, la prăjit. După ce vedem că s-a rumenit, vom adăuga și orezul. Se amestecă bine și se mai lasă pe foc pentru 4-5 minute. Se lasă la răcit apoi.
  2. Carnea se va trece prin mașina de tocat și vom amesteca cu ceapa și orezul călit. Condimentăm cu sare, piper și ce condimente mai preferăm.
  3. Acum este momentul să ne ocupăm de umplerea mațelor. Băgăm compoziția în mațe, însă avem grijă să nu îndesăm prea mult, pentru că există riscul să se spargă.
  4. După ce am umplut caltaboșii, îi vom pune într-o oală încăpătoare, îi vom acoperi cu apă și îi vom lăsa la fiert. Înainte să îi punem la fiert avem grijă să îi înțepăm din loc în loc cu o scobitoare. În apă se poate adăuga și foile de dafin, pentru o aromă mai intensă.
  5. Când vedeți că acești caltaboși s-au lăsat la fund, înseamnă că sunt gata. Îi puteți scoate și îi puteți pune la răcit pentru câteva minute.
  6. Puteți servi alături de un sos sau alături de alte preparate din bucătăria dumneavoastră.

Poftă bună!

sursă foto- Shutterstock