Rețetă de budincă de lămâie. Se apropie canicula și nimic nu este mai delicios decât un desert răcoritor și cremos, care merge perfect cu o limonadă rece sau cu o cupă ce înghețată de vanilie. Odată încercată, budinca de lămâie va deveni preferata întregii familii.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de budincă de lămâie. Aroma de lămâie și gustul dulce-acrișor și extrem de răcoritor fac din această budincă unul dintre cele mai apreciate deserturi, chiar dacă ciocolata deține încă supremația. Cu toate acestea, vă recomandăm să o încercați, vă veți îndrăgosti cu siguranță de acest desert tradițional englezesc!
Rețetă de budincă de lămâie
Un desert extrem de savuros și răcoritor, budinca de lămâie se prepară rapid, arată spectaculos, iar gustul ei dulce-acrișor și cremos te face să te îndrăgostești rapid de ea… Mai ales dacă o servești alături de o cupă de înghețată de vanilie. Iată care sunt ingredientele necesare pentru prepararea ei!
Citește și: Rețetă salata orientală.Este perfectă pentru post
Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.Preparat perfect pentru vară
Citește și: Rețetă pavlova.Desert delicios cu multe fructe
Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă.Rapid și gustos
Ingrediente
- 450 ml lapte
- 180 g zahăr pudră
- 80 g unt
- 80 g făină
- 7 g praf de copt
- 3 gălbenușuri
- 3 albușuri
- coaja rasă și sucul de la 2 lămâi
- 1 pliculeț de zahăr vanilinat
Cum se prepară budinca de lămâie
La bain-marie se freacă gălbenușurile cu zahărul și untul până ce se obține o cremă albă. Se adaugă coaja și sucul de lămâie și se amestecă. Se pun făina (treptat) și laptele, se amestecă și apoi se bat albușurile spumă, până capătă aspect de bezea.
Se adaugă spuma de albuș, apoi se toarnă toata compoziția în 6 vase termorezitente, unse cu unt, care se fierb apoi la bain-marie (puneți apă fierbinte în tava cuptorului și verificați să nu se evapore în timpul coacerii) pentru circa 30 de minute.
Budinca de lămâie se servește cu fructe, după preferințe sau alături de o perție generoasă de înghețată, după gust. Este bună atât caldă, cât și rece.
Foto: Shutterstock