Rețetă budincă de cozonac cu stafide

.

Rețetă budincă de cozonac cu stafide. Știm cu toții faptul că în această perioada a anului, numeroase gospodinde au dat deja startul pregătirilor de iarnă. Fiecare își dorește să aibă masa cât mai bogată, astfel că nimeni nu se mai uită la cantități și se prepară numeroase deserturi și preprate culinare în cantități mari. Ei bine, ce faci cu restul de cozonac când s-a întărit și nu vrei să-l arunci? Raspunsul este chiar aici: budincă de cozonac cu stafide!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Crăciunul, la fel ca Paștele, este marea sărbătoare unde cozonacul nu lipsește de pe masă. Gospodinele cumpără tot ceea ce au nevoie pentru a-l frământa cu spor și dragoste, căci mirosul de cozonac din preajma sărbătorilor de iarnă nu poate fi comparat cu absolut nimic. Zis și făcut, astfel că femeie trec la treabă.

Citește și: Cum poți folosi cozonacul uscat rămas de la Paște.Trei rețete super gustoase

Citește și: Rețetă budincă de cozonac.Un deliciu!

Citește și: Ioana Năstase i-a dat un ultimatum lui Ilie Năstase, înainte de a intenta divorț:'Asta nu prea mai e căsătorie'


Citește și: Cu ce se ocupă acum Sorana Darclee, fosta membră a trupei A.S.I.A.:'Există afacerea mea'

Multe gospodine se întreabă ce mai poate face cu cozonacul rămas de la Crăciun. În timp ce multe îl aruncă fiindcă nu-i mai văd o altă întrebuinațre, dacă nu este bun de mâncat, altele se gândesc să-l transforme într-un desert inedit. Da! Cu cozonacul rămas de la Crăciun poți face o budincă de cozonac cu stafide. Ce-i drept, este un adevărat curcubeu pe cerul gurii și cu siguranță nu o să mai arunci cozonacul rămas de acum înainte.

Rețeta de budincă de cozonac – Ingrediente

  • 300 g cozonac
  • 250 g brânză proaspătă
  • 3 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 200 g fructe uscate sau confiate
  • 1 lingură vanilie sau rom
  • 50 g unt
  • 200 g iaurt

Rețetă de budincă de cozonac – Mod de preparare

Ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai în casă după Sărbătorile de iarnă. Ei bine, ceea ce trebuie să faci este să tai cozonacul în cubulețe cam de 2 cm. Se așează fiecare cubuleț într-o tava unsă cu jumatate din unt, apoi se adaugă fructele uscate sau confiate.

Se pun și bucățelel de rahat, asta după bunul gust. Se pot adăuga de asemenea și 200 g de merișoare uscate. După, se face un sos din ouă, iaurt, branza proaspata, zahăr și arome, se amestecă bine și se toarnă peste cozonac. Se amesteca totul cu o lingura, pentru ca sosul să patrundă bine peste tot și să se omogenizeze. La final, toată compoziția se răstoarnă într-o tavă de ceramică de 20 x 15 cm.


Se pune deasupra restul de unt și se coace la 180 de grade, timp de 25 de minute, aproximativ. Când timpul s-a scurs, se lasă la răcorit si apoi se poate servi, alături de cei dragi. Poate fi servită, fie cu o lingură de înghețată deasupra sau chiar smântână și iaurt, în funcție de preferințe.

Sursă foto: Facebook