Brioșele sunt unul dintre cele mai ușor de preparat deserturi și pot fi la fel de gustoase simple, cât și cu umplutură. Dacă sunt respectate câteva reguli și gramajele, atunci brioșele vor ieși foarte pufoase și extrem de gustoase.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de brioșe simple este foarte ușor de preparat și nu necesită experiență vastă în bucătărie. Dacă sunt respectate întocmai gramajele, atunci rezultatul va fi ca la carte.
Citește și: Brioșe cu ciocolată.
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.
Citește și: Andreea Berecleanu și soțul ei au fost nași de cununie.
Citește și: Justyna, iubita lui Alex Bodi, divorțează… forțat!
Ingrediente – Rețetă brioșe simple
- 150 ml ulei
- 150 ml lapte sau apă minerală
- 3 ouă
- 150 g de zahăr
- 1 plic de praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 335 g făină
Mod de preparare – Rețetă brioșe simple
Ouăle se amestecă cu zahărul tos și cu cel vanilat. Se va adăuga laptele apoi, treptat, uleiul și se amestecă. Praful de copt se stinge cu zeamă de lămâie sau cu oțet, apoi se va adăuga în compoziție, conform clickpoftabuna.ro.
Treptat se va pune și făina. Aluatul trebuie să fie unul moale pentru a putea fi pus în formele de brioșe.
Hârtia în care se pune aluatul trebuie unsă cu puțin ulei pentru ca, după coacere, brioșele să se poată desprinde mai ușor. Brioșele pot fi preparate simple sau se poate pune umplutură.
Brioșele se vor lăsa la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, când se va face testul cu scobitoarea. Se pot pudra cu zahăr pudră sau se poate adăuga topping de ciocolată.
Sursa foto: clickpoftabuna.ro