Rețetă de borș de pește lipovenesc. Acest preparat se realizează ușor și este gătit, în special, de către gospodinele din Delta Dunării. Dacă v-ați săturat de borșurile tradiționale, puteți încerca această rețetă recomandată de noi. Nu aveți nevoie de multe ingrediente și, cu siguranță, vă veți impresiona membrii familiei!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de borș de pește lipovenesc. Deși este un preparat care se bazează pe câteva ingrediente simple, borșul de pește este un adevărat deliciul. Acesta se prepară în Dobrogea, după o rețetă tradițională. Regiunea este considerată una în care se conservă valorile și obiceiurile străvechi, lucru care se reflectă și în preparatele specifice. În multe dintre rețetele dobrogene se regăsește peștele, fiind una dintre cele mai importante materii prime din această regiune.
Citește și: Rețetă de supă de ceapă cu brânză gratinată
Citește și: Rețetă de iaurt de lămâie.Răcoritor și cu puține calorii
Citește și: Rețetă de prăjitură cu caise
Citește și: Rețetă de limonadă cu lavandă.Băutura care tratează durerea de cap
Rețetă de borș de pește lipovenesc – Ingrediente
cartofi
ceapă
ardei gras
ardei iute
roșii
leuștean
sare
ulei
oțet
pește (crap, somon, știucă, caras, plătică)
Rețetă de borș de pește lipovenesc – Mod de preparare
1. Începeți cu legumele. Acestea se taie mărunt, se adaugă într-o oală cu apă și se lasă la fiert.
2. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă sare după gust și peștele. Când compoziția începe să fiarbă, nu se mai amestecă, ci se înlătură spuma, potrivit spynews.ro.
3. După 20-25 de minute, se adaugă roșiile tăiate cubulețe. Ulterior, borșul se acrește cu oțet și se pune leușteanul.
4. În această etapă, borșul se acoperă cu un capac timp de 15 minute. Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay