Rețetă de ardei cu varză la murat. Pentru toate gusturile!

.

Rețetă de ardei cu varză la murat. Gospodinele au dat startul pregătirilor pentru sezonul rece. Acestea s-au pus pe treabă și prepară bunătățile pe care cu toții ni le dorim în cămară. Dacă nu știți de unde să începeți, rețeta de ardei cu varză la murat este soluția!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de ardei cu varză la murat. Peste câteva luni, Sărbătorile de iarnă ne vor bate la ușă. Cu siguranță, nu vă doriți ca acestea să vă prindă nepregătiți. Așadar, multe dintre gospodine încep deja să pregătească faimoasele conserve, iubite de întreaga familie, la fiecare ospăț.


Rețeta de ardei cu varză la murat este un adevărat deliciu culinar și e perfectă chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi. Ingredientele necesare sunt puține și accesibile, astfel că nu trebuie să vă faceți griji!

Citește și: Castraveți în oțet.Rețetă simplă și delicioasă

Citește și: Chiftele de dovlecei de post.Rețetă gustoasă și dietetică

Citește și: Rețetă de sfeclă roșie la borcan.Simplu de preparat

Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească.Ușor de preparat!


Rețetă ardei cu varză la murat – Ingrediente

5 kg varză

4 kg ardei

1/2 kg morcov

1 ţelină (rădăcină şi frunze)

5 linguri sare

boabe piper

crenguţe cimbru şi crenguţe vişin

foi dafin

ardei iute

Ingrediente pentru saramură:

300 ml oţet

2 linguri zahăr

1 lingura sare

boabe piper

foi dafin

1/2 plic conservant

Rețetă de ardei cu varză la murat – Mod de preparare

1. Începeți prin a rade varza. De asemenea, o puteți toca foarte mărut. Apoi, se amestecă împreună cu morcovii tăiați felii subțiri și se freacă cu piper și sare, potrivit retete.unica.ro.

2. Se adaugă și puțin cimbru, foi de fin și, nu în ultimul rând, puține frunze de țelină, și ele tocate mărunt. Lăsați totul neatins până a doua zi. În cazul în care nu vreți să așteptați atât, puteți lăsa minim 6 ore.


3. Treceți apoi la ardei. Aceștia se curăță cu grijă de semințe și de cotor. După trebuie să-i spălați bine și să-i puneți cu gura în jos, pentru ca apa să se scurgă complet din ei. Ulterior, tăiați puțin vârful, sub formă de cruciuliță, și umpleți-i cu varză. Atenție însă, varza trebuie înainte soarsă aproape complet de zeamă.

4. Mai apoi, așezați, pe rând, ardeii umpluți în borcane. Strecurați printre aceștia feliuțe de morcov și țelină. Pentru un plus de gust, puneți și ardeiul iute, crenguțe de vișin, cimbru, piper și frunzele de țelină rămase.


5. Turnați apoi saramura peste ei. Aceasta se prepară la fel de simplu. Puneți 1 litru de apă și sucul rezultat de la varza stoarsă pe foc, într-o cratiță. Puneți imediat oțetul, sarea, zahărul, foaia de dafin, boabele de piper, dar și conservantul. Cel din urmă trebuie dizolvat întâi în suc de varză. După ce dă într-un clocolt, lăsați-o puțin la răcit, iar apoi turnați totul peste ardeii din borcane.

Sursă foto: Shutterstock