Rețetă dulceață de lapte. Acest preparat poate constitui un desert inedit, fiind originar din America Latină. Dulceața se prepară foarte simplu, poate fi folosită în diferite moduri și se păstrează la frigider câteva săptămâni bune. Dacă doriți să încercați un desert cu totul unic, încercați rețeta de dulceață de lapte recomandată de noi. Nu este nevoie de mult timp și este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă dulceață de lapte. Acest preparat se aseamănă cu laptele condensat și poate fi consumat ca atare sau poate fi adăugat în rețetele de prăjituri sau torturi. În cofetării, patiserii și restaurante, această dulceață este o importantă materie primă. Desertul, denumit și dulce de leche, are o textură cremoasă și o aromă inconfundabilă. În comparație cu alte dulciuri, are un număr mic de calorii, motiv pentru care este și prietenos cu silueta.
Citește și: Rețetă de orez prăjit cu pui
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene roșu
Citește și: Rețetă de ceapă umplută cu pui
Citește și: Rețetă Zaalouk – salată marocană de vinete
Rețetă dulceață de lapte – Ingrediente
1600 ml lapte proaspăt cu min. 3,5% grăsime
1250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie
un praf de sare
Rețetă dulceață de lapte – Mod de preparare
1. Într-o oală de inox cu pereții înalți, se adaugă laptele și zahărul și se lasă la fiert.
2. După ce compoziția a ajuns la punctul de fierbere, focul se reduce la treapta cea mai mică. Amestecăm constant, astfel încât preparatul să nu dea în foc și să nu se lipească de oală, potrivit spynews.ro.
3. În momentul în care compoziția începe să-și schimbe culoarea, se mai lasă la fiert două ore și jumătate.
4. În această etapă, se adaugă sarea și vanilia și se mai lasă un minut pe foc.
5. După ce se răcește, dulceața se adaugă în borcane și se depozitează la un loc ferit de soare. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik