Rețetă de pui Piccata. Este un fel de mâncare foarte consistent, ce constă într-o combinație de unt cu lămâie, capere și alte câteva ingrediente simple. Totodată, puiul Piccata este un preparat clasic italian, care se pregătește cât ai spune: gata!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Poți servi Piccata de pui cu piure de cartofi sau fasole verde. Totodată, poți combina cu paste sau o salată simplă. De altfel, poți înlocui pieptul de pui cu aripioare sau copănele. Dacă preferi fără smântână lichidă, poți folosi supă de pui sau de legume, plus un vin alb sec. Următoarea rețetă se găsește adesea în meniurile restaurantelor, însă este atât de simplă, încât o poți face chiar tu acasă!
Citește și: Rețetă Prăjitura Jerbo (Greta Garbo).Foarte gustoasă!
Citește și: Rețetă de cușcuș cu legume.Gata masa!
Citește și: Rețetă cartofi noi cu unt și mărar.Rapid de făcut!
Citește și: Rețetă prăjitura chocoflan.Simplă și gustoasă!
Rețetă de pui Piccata. Ingrediente
- 2 piepți de pui
- 120 ml smântână lichidă pentru gătit
- 4 linguri unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 60 ml vin alb sec
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură capere
- făină
- sare
- piper
Rețetă de pui Piccata. Mod de preparare
- Primul pas este să tăiați carnea pe lungime, pentru a obține patru felii de pui. Le asezonați cu sare și piper, apoi le dați prin făină.
- Topiți două linguri de unt, plus uleiul, și prăjiți bucățile de pui, câteva minute, pe ambele părți, până devin aurii. Le dați deoparte.
- În același vas, adăugați restul de unt, caperele lăsate la desărat înainte, zeama de lămâie și vinul.
- Amestecați și adăugați smântâna lichidă.
- După ce începe să fiarbă, transferați bucățile de pui și mai lăsați pe foc alte 5-6 minute, până ce sosul a scăzut.
- Puteți decora cu verdeață sau cu parmezan.
Sursă foto: captură Pinterest
Cel mai nou VIDEO